Švedska pjevačica Agnetha 'Anna' Faltskog (74), članica legendarne grupe ABBA, stekla je slavu vrhunskim vokalom, a na privatnom planu doživjela je brojne nedaće. Agnetha se glazbom počela baviti kao tinejdžerica, kada je nastupala u lokalnom bendu. Pravi uspjeh postigla je od 1972. u grupi ABBA, a hitovi 'Dancing Queen', 'Mamma Mia', 'Waterloo' i mnogi drugi se slušaju i danas.

profimedia-0325605279
Profimedia 

Udala se za kolegu iz grupe, Bjorna Ulvaeusa 1971 i to je vjenčanje prozvano najpopularnijim u Švedskoj. Prije točno 50 godina su pobijedili na Eurosongu s pjesmom 'Waterloo', a slučajno ili ne, ove godine je Eurosong u Švedskoj, zahvaljujući pobjedi pjevačice Loreen. 

Agnetha se od Bjorna razvela 1979., a grupa je djelovala još tri godine. Umjesto da uživa u nevjerojatnom uspjehu, dok su bili na turneji je Bjorn u sobi kraj bivše žene spavao s novom djevojkom. Ne samo da se nisu skrivali, Agnetha je znala da je vodio ljubav s njezinom bliskom prijateljicom Lenom Kälersjö. Bjorn je o Leni govorio u superlativima, a kad su ga novinari upitali o odnosu s bivšom koju viđa svaki dan jer su u istom bendu, onda je rekao: 

'Iselila se prošlog Božića, 1978. Sada smo prijatelji. Sad kada je vidim, teško mi je zamisliti da smo ikada bili u intimnom odnosu. U stvari, mislim da ona uživa u samačkom životu. Bili smo potpuno nekompatibilni'. 

profimedia-0605601972
Profimedia 

Agnethu su Bjornovi potezi toliko zaboljeli, da na koncertima nije mogla dati sve od sebe. Završila je na antidepresivima i povukla se iz javnosti. Njih dvoje su u braku dobili dvoje djece, a povodom razvoda je Bjorn napisao i pjesmu 'The Winner Takes It All', koja govori o ljubavnom raskidu u kojem jedna strana očajnički želi zadržati vezu, dok je druga odlučila krenuti dalje.

Bjorn se kasnije oženio s Lenom i dobili su dvoje djece, a 2008. šokirao je svijet priznavši da ima demenciju. Rekao je da se ne sjeća ničega, čak ni najuspješnijih trenutaka s grupom ABBA. 

profimedia-0210162585
Profimedia 

Agnetha je imala još nekoliko veza, ali najgora je bila ona s Gertom van der Graafom, koji je bio opsjednut njome od djetinjstva. Zaljubili su se 1997., a prekinuli 1999., ali ju je neprestano maltretirao. Dobio je zabranu ulaska u Švedsku na dvije godine kada je 2003. upao na Agnethin posjed.

Čim je zabrana istekla, opet ju je počeo maltretirati. Snimila je 2004. solo album, ali Gert je uništio sve šanse za dobru promociju jer ju je opet opsjedao pa je otkazala intervjue. Danas je zadovoljna životom. Rijetko viđa bivšeg Bjorna koji živi u Londonu, najčešće za rođendan njihove djece, ali nemaju prisan odnos.

Više fotografija o grupi ABBA, pogledajte u galeriji: 

LINDEBORG / AFP / Profimedia, YouTube Grupa se raspala 1982., 70-ih su rušili sve rekorde