Vlada je odlučila za uspjeh Marka Purišića na Euroviziji zbog ogromne reklame i sjajnog rezultata koji je doprinijeo promidžbi Hrvatske, glazbeniku dati 50.000 eura. Ipak, on je to odlučio odbiti i donirati u dobrotvorne svrhe.

'Zahvaljujem Hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca I organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Baby Lasagna.
Instagram 

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske vlade donira 25.000€ zavodu za pedijatrijsku onkologiju I hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Nadalje, ostalih 25.000€ volio bih donirati zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju I transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala', napisao je Marko na svom Instagram profilu.

Nema tko nije imao mišljenje o ovom činu, a jedna od njih je i pjevačica Lucija Čustić Luce. Njezin Facebook status prenosimo u cjelosti.

'Lucija ne petljaj se, ali ne mogu šutjeti. Svaka čast divnom Marku, još jednom je dokazao kolika je duša od čovjeka, ali smiješno je koliko je tih ponuđenih mu 50 000e zapravo malo novaca, u odnosu na to što je u nekoliko mjeseci napravio za promociju Hrvatske.

Lucija Ćustić Luce
Robert Gašpert 

Recimo Conchita je od Austrije dobila 2.5 milijuna eura i to 2014.godine, što bi sad vrijedilo puno više. Ok, Conchita je pobijedila, Marko je drugi, ali je napravio za promociju države što 20 Conchita ne bi moglo. Sramotni iznos, ali valjda je to u našem mentalitetu 'šuti, dobro si i ovo dobio', napisala je Luce.

Inače, Luce večeras nastupa u Saxu gdje će proslaviti 10 godina stvaralavštva, a promovirat će i novi album 'Fragmenti'. Imat će i zanimljive goste na pozornici, a jedan od njih bit će i pjevač Marko Bošnjak.

Više fotografija Baby Lasagne pogledajte u galeriji:

Press Baby Lasagna