Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da se povratak Kate Middleton u javnost odgađa 'kako bi se izbjegao stres' koji bi mogao utjecati na njezino narušeno zdravlje.

'Veliki broj suradnika mora znati točan raspored događanja nekoliko mjeseci unaprijed. Kalendar Kate Middleton, rečeno mi je, prazan je do kraja godine. Ništa nije planirano. Kako stvari stoje, ne treba očekivati ​​da će se pojaviti u javnosti do kraja ove godine', rekao je insajder iz Kensingtonske palače za portal Daily Beast.

Kate Middleton
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Princeza od Walesa nije viđena od Božića prošle godine. U veljači je službeno objavljeno da je operirana, kao i da bi se njen povratak dužnostima mogao očekivati početkom svibnja. Međutim, Kate se u ožujku u emotivnoj video poruci obratila javnosti i priznala da boluje od raka te da se podvrgnula preventivnim kemoterapijama. Za mnoge je to bila šokantna vijest, piše Žena.rs.

Britanci vape za bilo kakvim informacijama o zdravlju i liječenju najomiljenijeg člana kraljevske obitelji, no njih nema. Bliski prijatelj princa i princeze od Walesa za isti portal rekao je da je glavni razlog Kateine ​​duge odsutnosti i praznog kalendara 'briga za njezino fizičko i psihičko zdravlje'.

Kate Middleton
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

'Za Kate je sada ključno izbjegavanje svih oblika stresa i umora. Ono što ona mora učiniti je brinuti o sebi, i učiniti sve da što prije ozdravi', rekao je i dodao da će se uskoro, čim završi školska godina, cijela obitelj preseliti u Sandringham u Norfolku. Ogromno imanje osigurat će Kate, princu Williamu i njihovoj djeci više privatnosti i mira.

Čini se da Kate trenutačno uopće ne izlazi iz kuće, a izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da su glasine da ona povremeno vozi djecu u školu, koja je od Windsora udaljena 15-ak kilometara, lažne.

Više fotografija Kate Middleton prije dijagnoze pogledajte u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije

Portal također citira navodnog "bliskog prijatelja" princa i princeze od Walesa, budućeg kralja i kraljice, koji tvrdi da je glavni razlog Kateine ​​duge odsutnosti i praznog kalendara "briga za njezino fizičko i psihičko zdravlje".