Televizijski voditelj Davor Meštrović jedan je od omiljenih i najdugovječnijih lica HRT-a.

Davor je više od 25 godina u sretnom braku sa samozatajnom liječnicom Senkom. Par je u braku dobio dvoje djece, a jednom je prilikom otkrio da su se upoznali u njenoj ortodontskoj ordinaciji.

Davor Meštrović i Senka Meštrović na premijeri predstave Velo misto
Josip Regović 

'Godine 1996. odlučio sam se na ortodontsku terapiju i preko veze sam došao u njenu ordinaciju. Za odličan rezultat ortodontske terapije moraš se dobro raspitati i pažljivo odabrati vrhunskog ortodonta jer terapija traje dvije godine i mora teći besprijekorno. To je uključivalo puno kontrola i s vremenom smo se zaljubili’, ispričao je Davor Meštrović za Večernji list.

Tom je prilikom otkrio i kako funkcionira njihov brak i obitelj.

Tko je supruga Davora Meštrovića?
Story 

'Ponosan sam na puno toga, ali najviše na djecu. Kako su sve sretne obitelji nalik jedna drugoj tako i mi – posvađamo se i vičemo, ali se i pomirimo. Nema otvorenih nezavršenih svađa i dugih neraspravljenih i neodgovorenih pitanja. Mislim da smo u prosjeku i postotku jednaki u popuštanju. Od dvoje roditelja uvijek će jedan biti mirniji kad je drugi poludio, a tako je i kod djece', rekao je.

Inače, supruga je voditelju bila najveća podrška i kada je saznao 2013. godine da ima benigni tumor u nosu.

Davor Meštrović
Robert Gašpert 

'U tom trenutku to je izgledalo kao bradavica u nosu. Tek rezultat biopsije i najava operacije unese nemir. Dva puta godišnje se javim profesoru na kontrolu da se ponovno ne bi pojavio, a na operaciju me podsjeća ožiljak na desnoj ruci. Odavde je profesor uzeo komad kože da rekonstruira kožu u nosu', ispričao je Meštrović za Večernji list.

Otkrio je i kako je njegova obitelj reagirala.

'Pa nikome nije bilo svejedno, ali je sve dobro prošlo. Šalim se da je meni predodređeno u životu više zdravstvenih problema i da ću zbog toga živjeti duže. Jer s godinama su se pomaknuli diskovi u vratu pa diskovi u kralježnici pa fizikalne terapije i tako...', rekao je voditelj.

Tko je supruga Davora Meštrovića?
Story arhiva 

Podsjetimo, omiljeni voditelj završio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te je po struci profesor filozofije i komparativne književnosti.

Kao učenik zagrebačke V. gimnazije, prijavio se na audiciju za novinara zagrebačkog Radija 101, a tako je započela njegova voditeljska karijera.

U siječnju 1990. počeo je raditi na trećem programu Hrvatske televizije, tadašnjem popularnom Z3.

Još od 1992. gledatelji Hrvatske televizije gledaju ga u jutarnjoj emisiji 1. programa Hrvatske televizije, 'Dobro jutro, Hrvatska', a 21. siječnja 2008. imenovan je urednikom redakcije ove emisije.