Prijatelj princeze Kate Middleton za Vanity Fair ispričao je da je ona došla do ključne točke te se oporavlja od raka. Dodao je da je to stiglo kao veliko olakšanje jer Katein organizam prihvaća lijekove, a ona se osjeća puno bolje.

Istaknuo je i da je njezina bitka za zdravlje bila i ostala 'jako teška i zabrinjavajuća' za kraljevsku obitelj, ali su se svi oni, uključujući Kateinog supruga princa Williama 'okupili oko nje'.

Kate Middleton
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Otkad je u ožujku podijelila da boluje od karcinoma, Kate Middleton se nije javno oglašavala o svojoj dijagnozi. U emotivnoj video poruci tada je otkrila da se podvrgnula preventivnoj kemoterapiji, a iz Palače su potvrdili da neće objavljivati detalje bolesti.

Posljednji put u javnosti je viđena u prosincu 2023. godine na božićnoj misi. Nakon toga je Kensingtonska palača objavila da ide na planiranu operaciju abdomena. Princezino tromjesečno izbivanje iz javnosti zabrinulo je obožavatelje i potaknulo niz teorija zavjere o njezinom zdravlju, koje je nakratko prekinula objavom videa iz ožujka.

kate middleton
Splash News / Splash / Profimedia 

Iako Daily Mail navodi da se Kate posljednjih tjedana češće viđalo izvan kuće kako provodi vrijeme s obitelji, što su mnogi shvatili kao znak da se princeza oporavlja, iz palače ističu da je princezi potrebno više vremena za oporavak i da ti izlasci ne znače da se vratila službenim dužnostima.

Kako se doznaje, Kate se još nije uključila u svoje službene dužnosti i javna pojavljivanja, no dobro je upućena u sve i od kuće prati sva izvješća.

'Sada joj je ključna stvar izbjeći bilo kakav stres ili tjeskobu i pokušati ozdraviti', rekao je izvor za The Daily Beast i dodao da će Kate ljeto provesti s obitelji na selu.

Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia Kate Middleton na božićnoj misi