Dubrovnik i Medulin, dva bisera hrvatske obale, ovog će se ljeta spojiti na jedinstven način zahvaljujući nevjerojatnoj glazbenoj čaroliji Ane Rucner i njezina čudesnog violončela. Upravo kao odličnu uvertiru u koncerte po Hrvatskoj ususret ljetu, Ana je jučer održala koncert Zalazak sunca u Kini, kojim je na najčarobniji način najavila upravo tradicionalne koncerte u Lijepoj Našoj.

“Nakon provedenih mjesec dana u Kini gdje sam održala niz uspješnih koncerata, snimanja za razne kompanije te velik broj marketinških aktivnosti, jučer sam održala posljednji koncert za kinesku publiku u ovoj turneji, i to upravo onaj koji prati zalazak sunca, a na jednoj od ljepših lokacija u kineskom gradu Šangaju “Guangfulin Cultural Relics Park.” – pojasnila je Ana Rucner, koja se vraća u Hrvatsku i najavljuje nam dva spektakularna koncerta koja nas očekuju 21. lipnja.

Ana Rucner_1.jpg
Danijel Galić 

Ana Rucner će po prvi put donijeti magiju glazbe na oba ova predivna mjesta istog dana. U zoru, u 05:10 sati, 21. lipnja, u amfiteatru 'Excelsa nekretnine' dočekat će izlazak prvog ljetnog sunca na jedinstvenom Srđu u Dubrovniku. Ovaj intiman koncert, već poznatog naziva „Pozdrav ljetu“ biti će iskustvo obasjano zvucima njezina violončela, stvarajući nezaboravnu atmosferu i obilježavajući početak najljepšeg godišnjeg doba na spektakularan način.

Ali to nije sve! Istog dana, Ana će se iz Dubrovnika preseliti na arheološko nalazište Vižula u Medulinu, gdje će zajedno s ovim čarobnim gradom ispratiti zalazak sunca, koncertom koji započinje u samom zalasku sunca, točnije u 20:54 minute. Njezina glazba, prožeta emocijama i snagom, stvorit će nezaboravne trenutke, obogaćujući već bogatu kulturnu baštinu ovih dvaju iznimnih gradova. Ovaj koncert biti će dio velikog kulturnog programa Vižula eterna koju organizira TZ Općine Medulin.

Ana Rucner_najava koncert Kina_01.jpg
Danijel Galić 

„21.lipanj je moj dan kada slavim i zahvaljujem Gospodinu na daru glazbe. Godinama se u samo svitanje penjem na Srđ sa svojim violončelom, kako bih sa svojim dragim gostima proslavila Prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. Jako se radujem tom koncertu jer on je za mene puno više od same glazbe. Ti trenuci koje zajedno proživljavamo tada, posebna su milost, zajedništvo i sinergija. Dodala sam tom danu jedan mali izazov, a to je i drugi koncert kojim ću ispratiti prvo ljetno sunce u Istri. Čeka me puno sati vožnje s lokacije na lokaciju, ali veselim se jer sam mišljena da svjetski dan glazbe trebam obilježiti na ovakav način. Glazbom na dvije predivne lokacije, Dubrovniku i Istri, božanstvenom amfiteatru “Excelsa nekretnine” na Srđu i “Arheološkom parku Vižula” u srcu Medulina. Ulaz na oba koncerta je slobodan, budite sa mnom da zajedno proslavimo ovaj poseban dan!“ – istaknula je Ana Rucner.

Ana Rucner_najava koncert Kina_7.jpg
Danijel Galić 

Ovaj spektakularni događaj, koji nosi naziv “Od zore do sumraka”, označit će početak ljeta na hrvatskoj obali na jedinstven način, spajajući ljepotu prirode s ljepotom glazbe i kulture te ujedno proslaviti Svjetski dan glazbe. Ne propustite ovu neponovljivu priliku da zajedno s Anom Rucner uživate u čarima Medulina i Dubrovnika dok pozdravljate ljeto na najljepši mogući način! Ulaz za sve posjetitelje je besplatan kao dar od umjetnice i organizatora.

"To što je Arheološki park Vižula već drugu godinu za redom domaćin koncertu 'Pozdrav ljetu - Sunset Edition' zaista je pravo zadovoljstvo. Prošlogodišnje slike koncerta su oduševile mnoge diljem svijeta, omogućivši im da vide ljepote antičke vile Vižule uz najljepšu pozadinu mora i zalaska sunca. Nastavak ove tradicije s Anom Rucner pokazuje koliko je lokacija antičke vile idealna za kulturne događaje poput ovog. Naš cilj je i dalje ulagati u promociju antičke baštine našeg područja te stoga pozivamo naše mještane, posjetitelje i goste da nam se pridruže i dožive jedinstveni doživljaj pozdrava ljetu." – zaključio je Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin, dok je Mihale Idžaković, Direktor TZ Općine Medulin dodao: „Naša regija iz godine u godinu bilježi rast u turističkoj ponudi privlačeći sve veći broj posjetitelja. Mi kao turistička zajednica imamo zadaću našim gostima pružiti nezaboravno iskustvo, stoga smo iznimno sretni i ponosni što je Arheološki park Vižula prepoznat od strane umjetnika i gostiju kao jedinstveno mjesto za održavanje intimnih programa koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a muziciranje umjetnice Ane Rucner nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebice kada se spoji zvuk violončela i prirodna scenografija zalaska sunca.“

Ana Rucner_najava koncert Kina_8.jpg
promo 

Glazbena tradicija Ane Rucner se nastavlja i poziva vas na jedinstveni događaj koji spaja glazbu, prirodu i kulturu Hrvatske na nezaboravan način.

„Uistinu mi je drago što se 'Pozdrav ljetu' ove godine vraća u naš Grad i što najljepše godišnje doba pozdravljamo uz najljepši pogled na svijetu-s našeg Srđa. Želim ujedno pohvaliti i čestitati našoj vrsnoj umjetnici Ani Rucner koja je ovu tradiciju započela i koja s njom i nastavlja! I 'Pozdrav ljetu' manifestacija je koja doprinosi dodatnoj promociji našeg Grada i naše Županije i vjerujem da će i ove godine privući veliki broj naših sugrađana i posjetitelja.“ – izjavio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko – neretvanske županije.

Ana Rucner na oba koncerta nosit će unikatno izrađene kostime modnog dvojca ELFS, koji su svaki detalj uskladili s bojama sunca i prirode, a tu je i Starbucks kava koja će joj olakšati putovanje od Dubrovnika do Medulina.