Vlado Kalember, poznati hrvatski pjevač, obilježio je jednu eru glazbe i pop kulture na našim prostorima. Kao frontmen grupe Srebrna krila stekao je ogromnu popularnost od Vardara do Triglava, predstavljao je Jugoslaviju na Euroviziji 1984. godine s Izoldom Barudžijom, a koliko je glasom oduševljavao publiku, toliko je svojom pojavom šarmirao i bivšu Jugu.

Vlado Kalember
Instagram 

U svim anketama i na službenim listama najatraktivnijih Jugoslavena, Vlado Kalember bio je nezaobilazno ime, a pjevač je izazivao vrištanje djevojaka na svakom koraku. Uvijek se trudio ne eksponirati se previše i čuvati privatnost te sve do braka s 30 godina mlađom violončelisticom Anom Rucner, a potom i razvoda od nje, nije puno pričao o svom životu.

Ana Rucner, Vlado Kalember.jpg
Story 

No, regionalnim medijima nije promakla jedna od Kalemberovih značajnih veza - s Leposavom Stefanović, koja je u regiji najpoznatija pod nadimkom Lokica.

Poznata plesačica i koreografkinja s popularnim se pjevačem viđao godinu dana, o čemu je Vlado Kalember desetljećima kasnije progovorio.

Istaknuo je da, iako je ona najpoznatija po nastupima sa slavnim Zdravkom Čolićem sa svojom plesnom trupom 'Lokice', s estradnom legendom nije imala romantičnu vezu, niti su duže vrijeme surađivali.

'Ona nije bila Čolina djevojka, samo mu je vodila plesače. Odradio je jednu turneju s njima i nakon toga više nisu radili', napomenuo je u intervjuu za 24sata.

Pjevač je tada otkrio da je njihova ljubav funkcionirala u vrijeme kada su oboje bili među najvećim zvijezdama jedne velike zemlje, pa su zbog toga imali puno posla.

'Naša je ljubav bila i na daljinu i na blizinu. Zbog nje sam često bio na putu', rekao je Vlado.

Ovoj velikoj ljubavi na kraju je presudila daljina, a bivši par nije iznosio detalje.

Kalember danas ima sina Dariana s bivšom suprugom Anom, s kojom je bio u braku osam godina. Godine 1983. Lokica se udala za arhitekta Zorana Zekića, a zatim rodila kćer Ognjenu. Udovica je ostala devedesetih, a od tada je posvećena zdravlju i obitelji te ima prekrasan odnos s kćeri, piše Glossy.