Ana Rucner i Vlado Kalember dugo su bili jedan od najomiljenijih parova s hrvatske javne scene, a kako su i nakon razvoda ostali bliski prijatelji te se zajedno brinu za sina Dariana, mnogi se nikad nisu prestali nadati njihovom pomirenju.

Nade su potonule kad je Ana priznala da je u vezi s glazbenikom Markom Duvnjakom. Čini se da Vladi njena nova veza ni najmanje nije zasmetala, te su čak zajedno nastupali kao Kalember/Rucner/Duvnjak trio.

'Nema ničeg ljepšeg od muziciranja s vrhunskim glazbenicima. Oduvijek sam uživala u kreiranju lijepih glazbenih projekata i u njih pretočiti ono najbolje od sebe’, komentirala je Ana prošlog ljeta njihovu suradnju.

Ana Rucner, Vlado Kalember i Marko Duvnjak nastupali su zajedno
promo 

 Ana i Vlado upoznali su se u Splitu gdje su oboje nastupali.

'Upoznali smo se u Splitu, svirao sam s Četiri asa, a ondje je i Ana nastupala. Bio je party poslije toga, koji je uključivao i švedski stol. Svi smo se bacili na hranu, a netko je sa strane krasno svirao violončelo - rekao je Vlado te dodao da je Rajku Dujmiću odmah rekao da bi se njome oženio. Kada se počelo šuškati da su u vezi, Ana i Vlado su to u početku skrivali.

Međutim, njihova ljubav nije dugo ostala skrivena, a 2006. godine vjenčali su se u tajnosti. Ubrzo nakon toga dobili su sina Dariana.

Sve do tad, Vlado Kalember je u društvenim krugovima slovio kao zakleti neženja, no čini se da ga je 30 godina mlađa violončelistica toliko očarala da je s 53 godine odlučio prvi put stati pred oltar.

Što hoćete da vam kažem? Jesam, pao sam! Ulovila me’, rekao je tad nasmijani Vlado.

Brak im je potrajao osam godina, sve do 2014. kad su sporazumno zatražili razvod. Iako je bivši par neko vrijeme poricao sve glasnija šuškanja o njihovom razlazu, no na kraju se Ana oglasila na društvenim mrežama i potvrdila da je njihovoj ljubavi zaista došao kraj.

U potpunom mirnom i krajnje prijateljskom razgovoru donijeli smo zajedničku odluku da nakon gotovo deset godina zajedničkog života, krenemo dalje svatko svojim putem. Preko zajedničkog odvjetnika smo podnijeli zahtjev za razvod braka. Iako se razvodimo, među nama nije došlo do kraja ljubavi. Volimo se i poštivat ćemo se i dalje na malo drugačiji način i na različitim adresama’, napisala je tad.

Ana je o Vladi uvijek lijepo govorila, pa a nekoliko godina nakon razvoda rekla je da će ga uvijek voljeti.

‘Mi smo prijatelji, on je stariji od mene pa je i puno iskusniji, da je moj vršnjak možda bi bio ekspresivniji. On nosi jedan mir, koji i ja imam bez obzira na godine. To je otac mog djeteta s kojim sam dijelila četiri zida deset godina. Da je ne znam što napravio, ja bih i dalje rekla da ga volim i poštujem. To je druga dimenzija, on je moj muž crkveni, otac mog djeteta. Mi se volimo družiti i slažemo se. Da on nađe ženu, a ja muškarca, znam da ne bi mogli skupa na odmor pet dana, ali ja bih tu ženu prigrlila’, rekla je Ana za Index.hr.

Vlado je također jednom prilikom prokomentirao njihov mirni razvod i dobre odnose.

 ‘Meni je žao što to nije pravilo, već iznimka. Navikao sam u životu da ništa nije vječno. Živimo u vremenu kada se stvari ne popravljaju, već se samo bace, tako je i s brakom. To više nije tabu-tema. Uvjeren sam da bi se svaki brak kad-tad raspao, ali, jednostavno, rok trajanja mu je duži od životnog vijeka pa su ostali skupa do kraja života, a ne do kraja braka’, rekao je za Avaz.ba.

Ana i ja imamo najljepšu stvar koja se desila, a to je dijete. Mi smo bili u svemu odlični, ali pojavilo se nekoliko različitosti. Pa zašto te različitosti pretvarati u jednakost’, dodao je.

Još zajedničkih fotografija ovog neprežaljenog para pogledajte u našoj galeriji. 

Story arhiva, Instagram Ana Rucner i Vlado Kalember u braku su bili osam godina