'Nedostatak inspiracije, neke druge obaveze, životne neke stvari i vrijeme prođe', komentirao je Danijel Banić, frontmen grupe Baruni, koji su dugo izbivali s domaće glazbene scene. Bend je imao stanku koja je trajala 9 godina, ali sada su se vratili. Ovih se dana diljem Lijepe Naše, a i šire, ore stihovi njihove navijačke pjesme 'Neka pati koga smeta'. Danijel je objasnio zašto su izbivali iz glazbe te otkrio kako će uskoro iznenaditi publiku nekim novim materijalima. 

Grupa Baruni, Danijel Banić
Facebook 

'Radimo nešto i sada smo već pri kraju. Sada je plan da se bacimo na autorske pjesme jer je stvarno dugo bilo', priča Banić. Grupa je prije četiri godine ostala bez važnog člana, bubnjara Miroslava Budanka Ajzića, a nakon toga su shvatili koliko je sve prolazno. 

Danijel je imao velikih zdravstvenih problema pa je zasigurno i to jedan od razloga zašto ih gotovo čitavo deseteljće nismo viđali na gažama. Ugradili su mu četiri srčane premosnice. 

Grupa Baruni, Danijel Banić
Tomislav Miletić/PIXSELL 

'Srećom, to je dobro prošlo i danas sam tu. Vjerojatno mi je Bog dao drugu šansu koju treba iskoristiti još bolje nego onaj prvi put', priznao je Danijel. Baruni stvaraju već 35 godina, a uskoro će razveseliti svoje fanove i slavljeničkim koncertom.