Prije gotovo četiri i pol godine princ Harry (39) i njegova supruga Meghan Markle (42) napustili su kraljevske dužnosti i odselili iz Velike Britanije. Najprije su dom pronašli u Kanadi, ali nakon što se javno doznala njihova adresa, mediji su ih svakodnevno pratili pa su u jeku pandemije koronavirusa avionom pobjegli iz Kanade u Ameriku.

Četveročlana obitelj skrasila se u Montecitu u Kaliforniji, a britanski mediji tvrde kako bi se sada ipak mogli vratiti u Harryjevu rodnu zemlju. Sve su glasnija i šuškanja o povratku princa Harryja u kraljevsku obitelj, a sada The Mirror piše još jedan uvjet koji je ujedno i osnovni.

Princ William, Harry i Kate.jpeg
Profimedia 

Naime, princ Harry trebao bi se prvi ispričati svom bratu, princu Williamu. Poznato je kako njih dvojica već godinama baš i nisu u najboljim odnosima.

Veći dio svog života prinčevi su bili bliski, ujedinjeni zajedničkom traumom gubitka majke koja je umrla u dobi od 36 godina u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. kada je Williamu bilo 15, a Harryju 12 godina. Od Harryjevog vjenčanja sa suprugom Meghan Markle 2018., odnosi između njih su se pogoršali.

Ako se želi vratiti kraljevskoj obitelji, princ Harry morat će progutati ponos i učiniti ovo
James Whatling / Sipa Press / Profimedia 

Otkako su Harry i Meghan napustili palaču, u više navrata su govorili protiv britanske kraljevske obitelji. Godinu i tri mjeseca nakon što su otišli iz Londona, u javnost je pušten intervju koji su dali voditeljici Oprah Winfrey. U njemu su rekli kako je dvor imao rasističke ispade tijekom prve Meghanine trudnoće jer su pojedinci bili zabrinuti koliko će 'tamno' biti njihovo dijete. Sve to kumovalo je lošem odnosu Harrya s ostatkom kraljevske obitelji, pogotovo s bratom Williamom.

U galeriji pogledajte obiteljske fotografije princa Harrya:

Profimedia Obiteljske fotografije princa Harryja i Meghan Markle