Amerikanka Gypsy Rose Blanchard na svom je YouTube kanalu, na kojem je prati nešto manje od 38 tisuća ljudi, objavila da je trudna.

Životna priča Gypsy Rose odjeknula je u medijima diljem svijeta nakon što se saznalo da je ubila svoju majku Dee Dee Blanchard, a zastrašujućoj situaciji koju je preživjela snimljeno je nekoliko dokumentaraca.

Gypsy je sa svojom majkom živjela u Springfieldu u državi Missouri, a svi koji su ih poznavali divili su se požrtvovnoj majci koja je svoj život podredila brizi za bolesno dijete.

Na djevojčici se vidjelo da ima brojne zdravstvene probleme. Bila je niska rastom, nije mogla hodati već je bila osuđena na invalidska kolica i hranila se s pomoću cjevčice.

Gypsy Rose Blanchard i Dee Dee Blanchard
Investigation Discovery 

Dee Dee je svima govorila da je Gypsy bolesna još od ranog djetinjstva i nabrajala bi njene brojne dijagnoze: poremećaj u broju kromosoma, mišićna distrofija, epilepsija, teška astma, apneja za vrijeme spavanja, problemi s okom. Isticala bi i da njena kći ima oštećenje mozga te da je mentalno na razini djeteta od 7 godina.

Dee Dee nije radila jer je sve svoje vrijeme posvećivala brizi za djevojčicu,a živjele su u kući koju im je izgradila organizacija Habitat for Humanity. Sve se činilo kao inspirativna priča o povezanosti majke i kćeri dok se nije dogodio stravičan preokret.

‘Ku*a je mrtva’, stajalo je u objavi na Facebook profilu Dee Dee Blanchard.

Objava je izazvala veliku zabrinutost među njenim prijateljima, a strepnja je samo rasla budući da se nitko nije javljao na telefon kad su ih prijatelji pokušali dobiti. Tek navečer je policija provalila u kuću i pronašla Dee Deeino mrtvo tijelo, a Gypsy je nestala bez traga.

Gypsy Rose Blanchard
WCSD / Splash / Profimedia 

Klupko misterija se počelo odmotavati kad je Aleah Woodmansee, 23-godišnja susjeda koju je Gypsy smatrala prijateljicom i povjeravala joj se, otkrila da je Gypsy imala tajnog online dečka s kojim se povezala preko Facebook profila koji je skrivala od majke.

Upoznali su se preko kršćanske stranice, a 24-godišnji Nicholas Godejohn, kako se zvao s Gypsy (18) se dopisivao pune dvije godine. Policija je preko IP adrese uspjela locirati Gypsy i napokon su je pronašli u gradiću Big Bend u Wisconsinu gdje je odsjela kod Nicholasa.

‘Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine’, rekao je lokalni šerif sljedećeg dana na konferenciji za medije.

Gypsy Rose Blanchard
Investigation Discovery/ PLANET/ Planet/ Profimedia 

Pokazalo se da su Gypsy pronašli bez kolica jer joj nisu bila potrebna, nije imala nikakvih problema s mišićima, a nisu joj trebali ni lijekovi ni spremnik s kisikom. Pokazalo se da je Gypsy bila potpuno zdrava i da su sve tegobe i bolesti bile izmišljotina njene majke koja ju je prisilila da surađuje.

Sve je počelo nakon što je Gypsy napunila samo 3 mjeseca. Dee Dee je tad tvrdila da beba ima zdravstvenih problema, a kad liječnici ne bi ništa otkrili, samo bi pronašla nove liječnike. Nekoliko puta su se selile, a kad su stigle u Louisianu tvrdila je da im je medicinska dokumentacija nestala u uraganu Katrina.

Gypsy Rose Blanchard i Ryan Scott Anderson
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Sve se promijenilo kad je u Gypsyn život ušao Nicholas. Njih dvoje su počeli dogovarati kako da ubiju Dee Dee što je on naposljetku i napravio. Gypsy je na sudu priznala krivnju i osuđena je na 10 godina zatvora, a Nicholas je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Gypsy je u zatvoru napisala knjigu, a dobivala je i pisma obožavatelja. Tako je upoznala i Ryana Scotta Andersona s kojim se vjenčala u srpnju 2022. godine, dok je još bila u zatvoru.

Oslobođena je nakon 8 godina zatvora, a ubrzo je objavila i da se razvodi. Nakon toga upoznala je Kena Urkera s kojim je započela vezu, a sad je na YouTubeu otkrila i da njih dvoje čekaju dijete.

‘Trudna sam 11 tjedana. Ken i ja čekamo naše prvo dijete. Jako smo uzbuđeni. Nismo planirali, došlo je totalno neočekivano’, rekla je Gypsy.