U svijetu brojnih virtualnih događaja jedan posebno privlači pažnju kako profesionalaca tako i zaljubljenika u svijet gastronomije. Svjetski poznati The World's 50 Best Restaurants najavio je hvalevrijednu inicijativu pod nazivom 50 Next, nastalu u partnerstvu s institucijom 'Basque Culinary Center' a sve kako bi inpirirali, osnažili te povezali buduću generaciju lidera gastro industrije. Ovih je dana objavljena konačna lista 50 Next generacije 2021., imena osoba starosti do 35 godina koji se svojim radom ističu u raznim granama gastronomije ali i kao proizvođači, edukatori, aktivisti te tehnološki znalci.
Odabrane osobe one su koje će svojim radom zasigurno oblikovati budućnost gastronomije a o samom izboru William Drew, direktor sadržaja 50 Best je izjavio: "Svijet gastronomije teži oporavku od strašnog utjecaja pandemije pa je važnije nego ikada ranije podržati, osnažiti i slaviti sve one iz svijeta hrane i pića. Predstavljajući stvarno raznoliku listu mladih ljudi uz podršku 'Basque Culinary Center', regije Biskaja u španjolskoj regiji Baskiji te velike 50 Best obitelji, izgradili smo platformu koja se bori za uspješniju budućnost gastronomije. 50 Next nam omogućava da se danas povežemo s liderima buduće generacije."
A ovu stvarno zanimljivu listu čine mladi ljudi iz 34 zemlje svijeta, sa šest kontinenata, a sama se lista sastoji do sedam kategorija: Gamechanging Producers, Tech Disruptors, Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Science Innovators, Hospitality Pioneers i Trailblazing Activists.
I dok je svako ime zadivljujući primjer kreativnog rada i promišljanja za izdvojit su neka od imena. Pa tako posebno zanimanje privlači Manuel Choqque, mladi peruanski poljoprivrednik koji proizvodi rose, bijela, crvena i orange vina od 380 vrsti perunaskih krumpira. Za istaknuti je i primjer kemičarke Katerine Axelsson iz SAD-a, koja je razvila bazu podataka kemije vina, 'učeći' računalo kako kušati vino te koristeći umjetnu inteligenciju kako bi mogla predvidjeti koja bi vina mogli odabrati konzumneti te kako kombinirati vina i hranu. Matias Muchnick iz SAD-a je poduzetnik koji se bavi kreiranjem alogoritama okusa, mirisa i tekstura kako bi pospješio doživljaj namirnica biljnog porijekla. Investitor u njegovu tvrtku je Jeff Bezos. Industrijska dizajnerica, Solveiga Pakštaitė iz Velike Britanije, mjesto na listi je zaslužila dizajnom pakiranja hrane s primjenom tehnologije kontrole temperature čime se omogućava bolja kontrola te smanjuje gubitak kvalitete pakirane hranešto utječe i na smanjenje problema bacanja hrane. A najmlađi na listi je Maitane Alonso Monasterio, dvadesetogodišnji Baskijac, student medicine koji je pronašao način kako očuvati hranu od razvoja neugodnih mirisa primjenom tretiranog zraka.
Ovo su samo neki od primjera koliko je svijet bogat zahvaljujući brojnim kreativcima. Inspirirajte se te saznajte više o samom projektu, listi te o pojedincima koji će zasigurno mijenjati svijet.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju