Poriluk je, bez sumnje, zdrava namirnica jer obiluje vitaminima C i B6, bogat je željezom i folnom kiselinom a odličan je za reguliranje krvnog tlaka, šećera i kolesterola u krvi kao i za probavu. Iako ga se najviše jede tijekom zimskih mjeseci, u proljeće ga je dobro konzumirati kako biste podigli razinu energije smanjenju zbog onog dobro poznatog proljetnog umora. Donosimo vam recept za ukusnu juhu od poriluka s krumpirom, Grana Padano sirom i čili papričicama, po receptu našeg chefa Marina Medaka. Prijatno!
Sastojci:
2 kom poriluka, samo bijeli dio
300g krumpira
2 male žličice maslaca
1.2l pilećeg temeljca ili vode
0.2l vrhnja za kuhanje
10g čili papričica
50g naribanog Grana Padana
1 mala žličica narezanog vlasca
Priprema:
Dobro oprati i narezati poriluk. Oprati, oguliti i narezati krumpir na male kockice. U loncu prodinstati poriluk na maslacu ali paziti da ne dobije boju. Dodati čili, krumpir i temeljac. Posoliti i kuhati 20 do 25 minuta. Pred kraj dodati naribani sir te sve izmiksati. Dodati vrhnje i ponovno izmiksati te odmah servirati.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju