Ima neka tajna veza u spoju okusa avokada i čokolade što je i razlog velike popularnosti pripreme mousseva i pudinga od ovih namirnica. Ova kombinacija odlična je i za novu igru okusa što nas je potaknulo na pripremu slasticu s voćem sezone, domaćim jagodama. Prednost ove slastice je što se priprema bez kuhanja i pečenja, a za savršeni užitak dovoljno je ohladiti je u čašama ili zdjelicama. Osim jagoda ova se poslastica savršeno priprema i uz dodatak bobičastog voća, krema, mrvljenih badema i keksa. U pripremu uključite i namlađe članove vaših domova, užitak će biti i još i veći!

Mousse od avokada, banane, čokolade i jagoda

Sastojci
2 zrela avokada
1 banana
50 g kakao praha
3 žlice javorovog sirupa
1/2 kg domaćih jagoda

Postupak
Avokado i bananu očistite te ustitnite vilicom. Dodajte kakao u prahu te sirup pa sve zajedno miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu razdijelite u čaše ili zdjelice, ostavite u hladnjaku sat do dva kako bi se mousse idealno rashladio. Prije posluživanja dodajte očišćene, oprane i narezane jagode. Ukoliko želite, slasticu poslužite uz dodatak mrvljenih keksa ili uz slatko tučeno vrhnje.

Volite čokoladu, avokado ali i jagode? Spojite ih u savršenu slasticu
Healthy nibbles and bits