Slavni izraelsko-britanski chef, Yotam Ottolenghi, jedan je do onih chefova koje se obožava i bez velikog gastro znanja. Autor osam bestseler kuharica on je svakodnevna inspiracija ljudima diljem svijeta, onaj koji pruža drugačiji pogled na jela od povrća, onaj čija jela pršte bojama, okusima, obiljem i raznolikošću.

Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi x Serax Yotam Ottolenghi

Upravo je te kvalitete slavni chef podario ne samo jelima već i liniji posuđa s njegovim imenom koju čine – tanjuri, zdjeli, šalice i čaše, pribor za jelo te podložaka.

Yotam Ottolenghi x Serax
Yotam Ottolenghi x Serax 

Dovoljan je pogled na kolekciju i u trenu ćete osjetiti želju za kuhanjem i druženjem oko stola, jer boje, motivi, uzorci te mogućnost brojnih mix&match kombinacija oduševljava. Kolekcija je kreirana u suradnji s belgijskim brendom Serax te umjetnikom Ivom Bisignanom koji je poznat i po odličnim suradnjama s brendovima kao što su Prada, Missoni i Fratelli Rossetti, dok je za Ottolenghijeve restorane izradio zanimljive skulpture. Ova neodoljiva kolekcija na našem je tržištu dostupna preko slovenske tvrtke Duke Group.

Yotam Ottolenghi x Serax
Yotam Ottolenghi x Serax 

Yotam Ottolenghi x Serax
Yotam Ottolenghi x Serax 

Posebno je i to što u ovoj vedroj i šarenoj Feast kolekciji svaki motiv priča svoju priču, posebno privlače predmeti s motivima povrća nastalih od svježih primjeraka artičoka, paprike, brokule; a neodoljivi su i tanjuri s motivom lica.

Bez obzira poslužujete li samo doručak ili obiteljsku večeru ova će linija posuđa izmamiti osmijeh , baš kao što to čine i jela slavnog Ottolenghija.

Donosimo recept iz popularne kuharice Simple: Pappardelle s harissom, crnim maslinama i kaparima

Pappardelle s harissom, crnim maslinama i kaparima, Yotam Ottolenghi, Simple
Yotam Ottolenghi, Simple Pappardelle s harissom, crnim maslinama i kaparima, recept iz kuharice Simple

Sastojci:

2 žlice maslinova ulja
1 veća glavica luka
3 žlice rose harisse začina
400 g cherry rajčica, prepolovljene
55 g očišćenih kalmata maslina
2 žlice kapara
15 g peršina, grubo nasjeckanog
120 g grčkog jogurta
500 g pappardella
sol

Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk te pirjajte oko osam minuta. Povremeno promiješajte, pirjajte dok luk ne karamelizira. Dodajte harissa začin, rajčice, masline, kapare i pola žličice soli. Pirjajte tri do četiri minute kako bi se rajčice omekšale. Dodajte 200 ml vode te kuhajte do vrenja. Potom smanjite vatru na srednju jačinu, poklopite te kuhajte desetak minuta. Otklopite pa kuhajte još četiri do pet minuta ili dok umak ne postane gust. Dodajte peršin. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Skuhanu tjesteninu procijedite te pomiješajte s umakom. Poslužite uz dodanu žlicu jogurta malo svježeg peršina.