Meghan Markle nikad nije skrivala da je velika gurmanica, a na svom sada ugaslom lifestyle blogu The Tig često je objavljivala recepte, kao i preporuke za restorane - od najglamuroznijih mjesta u Los Angelesu, do sasvim jednostavnih talijanskih restorana s najboljom tjesteninom u Torontu. Meghan često kuha kod kuće za svog dragog, princa Harryja, koji slasno pojede sve što mu voljena supruga posluži.

profimedia-0387150802.jpg
Profimedia Prije četiri godine Meghan se uključila u humanitarni projekt izdavanja knjige 'Zajedno: Kuharica naše zajednice' te je kuhala s korisnicama Islamskog kulturnog centra al-Manaar

Jedno od njihovih omiljenih jela upravo su ova pirjana juneća rebra, slasno i dekadentno jelo za koj je Meghan recept nabavila pd chefa Seana Wilsona iz tvrtke Riviera Caterers. Kako otkriva supruga princa Harryja, ovo jelo toliko je ukusno “da će vaše srce kucati od veselja, a vaši želuci bit će presretni nako što ga pojedete”. Meghan ovo jelo obično poslužuje s domaćom palentom i povrćem kuhanim na pari, ali odlično prija i uz pire krumpir i neku svježu lisnatu salatu.

shutterstock_1387829108 smanjeno.jpg
Shutterstock 

SPORO PIRJANA JUNEĆA REBRA

3 kg junećih rebaraca, otkoštenih
4 mrkve
2 žuta luka
1 glava celera
½ šalice koncentrata rajčice
3 l vina Barola
goveđi temeljac u kocki, sol, papar, repičino ulje
4 listića lovora
5 grančica svježeg timijana
15-ak zrna papra
1 glavica češnjaka
5 grančica svježeg ružmarina

Ogulite i nasjeckajte mrkve, luk i celer na komade od 2,5 cm. S mesa skinite višak masnoće i tetiva, posolite ga i popaprite. Rebarca popržite na repičinu ulju, kada meso dobije zlatno-smeđu koricu izvadite ga van.

U istoj posudi popržite porvće, kada se zazlati dodajte pire od rajčice i Barolo. Pustite da se vino reducira na pola, oko 20-30 minuta. Dodajte temeljac i začinsko bilje i pustite da zavrije. Čim zakipi smanjite vatru, poklopite papirom za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva. Pirjajte u pećnici dok meso ne omekša, 3-4 sata.

Kad meso omekša, stavite posudu s mesom i umakom u vodu s ledom kako bi se što prije ohladilo na sobnu temperaturu. Stavite u hladnjak preko noći. Drugi dan oberite masnoću s vrha, izvadite meso, narežite ga na porcije. Tekućinu (umak) zagrijte na štednjaku i potom procijedite, pustite na vatri da se reducira. Poslužite s palentom, pire krumpirom, raznim povrćem...