Sladoleda ima sa svime i svačime, proizvođači su sve kreativniji, a novi okusi kao da se svakodnevno pojavljuju. U posljednje vrijeme sve je više recepata za sladoled od vina, a mogućnosti su nebrojene - samo trebate odabrati omiljeno vino, a uz njega možete dodati i voće koje izvrsno paše baš uz tu sortu. U potrazi za inspiracijom pronašli smo recept Vedrane Orlović, autorica bloga Kefirolicious. Ona svoj vinski zamrznuti recept pravi od vrhunskog crnog pinota, jagoda i borovnica. Napravite ga i vi i njegovim sjajnim okusom razveselite svoje goste!

SLADOLED S VRHUNSKIM CRNIM VINOM

250 g jagoda
250 g borovnica
250 ml vrhunskog crnog pinota
3 žlice meda
komadić svježeg đumbira, oko 1,5 cm, narezan na manje komade
1 žličica ekstrakta vanilije
2 štapića cimeta
2 x 250 ml vrhnja za šlag

U dublji lonac stavite sve sastojke osim vrhnja za šlag. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje, oko desetak minuta. Promiješajte sve pa ugasite vatru i ostavite da se ohladi. Iz ohlađene smjese izvadite cimet i đumbir pa ostale sastojke izblendajte u blenderu ili multipraktiku u jednoličnu smjesu.

Jedno vrhnje za šlag izradite mikserom pa u šlag izlijte izblendanu smjesu voća i vina i sve izmiješajte špatulom. Smjesu zatim izlijte u kalup veličine 35x25 cm. Posudu stavite u zamrzivač oko 4 sata ili preko noći. Prije posluživanja izvadite iz frižidera i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Za to vrijeme izradite šlag od drugog pakiranja vrhnja za šlag. Kada je sladoled spreman za posluživanje, poslužite ga u čašama uz šlag.