U kuharskom svijetu nikada prije Lidije nisam upoznao toliko jednostavnu osobu, toliko ljudsku, a opet toliko mudru, toplu, stručnu i poslovnu. Lidia je pritom sasvim nenametljiva, toliko opuštena da je biti u njezinu društvu jedinstven užitak, pogotovo meni, velikom ljubitelju diskusija o spizi i proučavanja ljudskih karaktera. Lidia Bastianich se na koricama svojih knjiga potpisuje i očevim prezimenom Matticchio (Motika), no kako je na svoj put do vrhunaca restoraterskog biznisa i medijske aure krenula kao Bastianićka, prezimenom koje je stekla udajom za još jednog Istrana, s kojim je pokrenula svoja prva dva restorana u New Yorku, ipak se češće služi samo tim prezimenom ili jednostavnije samo imenom Lidia. (Od Felicea Bastianicha davno se razvela.) Prvo su otvorili jedan restoran, a koju godinu poslije i drugi, i to oba u Queensu, kraju u kojem živi najviše naših iseljenika. Kako su oba restorana uspješno poslovala, toliko da se za mjesto čekalo pred vratima, odlučili su se na poslovnu avanturu - okušati se na najzahtjevnijem restoranskom području u Americi, na Manhattanu.
Lidia Bastianich - tajna uspjeha jedne od najmoćnijih žena svjetske gastroscene
3 horoskopska znaka koja vole preuzeti inicijativu u društvu: Oni su vođe, organizatori i duše svakog druženja
Morski motivi u nakitu? It djevojke su odabrale najdraži mermaidcore motiv - naušnice morske zvijezde
Matcha Crisis: Svi pričaju o globalnoj nestašici matche, a mnogi se pitaju kakve veze s time ima TikTok
Gdje je danas prva supruga Josipa Radeljaka Dikana? Rodila mu sina, a on je zamijenio Enom Begović, evo kako izgleda
Nepoznati detalji o majci Seke Sablić: Roditelji su je se odrekli zbog udaje za njenog oca, a onda su ih odveli u logor
'Kraj jednog poglavlja': Kći Nede Ukraden iznenadila objavom, odmah se oglasila i pjevačica