Sastojci:Biskvit: 1 šalica šećera 1 žumanjak 1 šalica mlake vode 1 šalica čokolade u prahu 1 suhi kvasac 1 šalica suncokretova ulja 2 šalice glatkog brašna 3 bjelanjka Preljev: 2 žumanjka 1 šalica šećera 1 žlica suncokretova ulja 2 žlice limoncella 4 žlice čokolade u prahu

Biskvit: U posudi izmiješajte šećer i žumanjak pa nastavite uz miksanje dodavati mlaku vodu, čokoladu u prahu, suhi kvasac, suncokretovo ulje i braπno. Kad ste sve dobro izmiksali, ručno umiješajte istučene bjelanjke. Smjesu ulijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva. Preljev: Izmiksajte žumanjke, šećer, suncokretovo ulje, sok od limuna (ili limoncello) i čokoladu u prahu. Stavite kuhati preljev i kada proključa, kuhajte još minutu. Preljev prelijte preko biskvita i nakon πto ste tortu dobro ohladili, spremna je za posluživanje. Foto: ThinkStock