Sastojci:Biskvit: 1 šalica šećera 1 žumanjak 1 šalica mlake vode 1 šalica čokolade u prahu 1 suhi kvasac 1 šalica suncokretova ulja 2 šalice glatkog brašna 3 bjelanjka Preljev: 2 žumanjka 1 šalica šećera 1 žlica suncokretova ulja 2 žlice limoncella 4 žlice čokolade u prahu
Biskvit: U posudi izmiješajte šećer i žumanjak pa nastavite uz miksanje dodavati mlaku vodu, čokoladu u prahu, suhi kvasac, suncokretovo ulje i braπno. Kad ste sve dobro izmiksali, ručno umiješajte istučene bjelanjke. Smjesu ulijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Preljev: Izmiksajte žumanjke, šećer, suncokretovo ulje, sok od limuna (ili limoncello) i čokoladu u prahu. Stavite kuhati preljev i kada proključa, kuhajte još minutu. Preljev prelijte preko biskvita i nakon πto ste tortu dobro ohladili, spremna je za posluživanje.
Foto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju