Sastojci: kore za štrudlu 4 kom. maslac 0,05 kg piškote 8 kom. šumsko voće cca. 0,40 kg šećer 2 žlice vanilin šećer 1 vrećica sladoled od vanilije 4 kuglice tučeno slatko vrhnje 0,01 l prstohvat cimeta
Priprema: Pomoću bata za meso ili miksera, piškote pretvorimo u mrvice. Stavimo ih u posudu, pa dodamo šumsko voće, šećer, vanilin šećer i cimet. Sve lagano promiješamo. Kore za štrudlu stavimo na platneni ubrus, poprskamo maslacem i na koru uz rub stavljamo nadjev od šumskog voća. Omotamo kao savijaču. Stavimo u podmazan pleh i premažemo topljenim maslacem. Pečemo u pećnici na 160-180 stupnjeva desetak minuta (vrijeme pečenja ovisi o debljini). Kad je pečena, poslužimo toplu, rezanu ukoso da se vidi presjek. Poslužujemo uz dodatak sladoleda od vanilije, a ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet: Umjesto piškota, možemo koristiti i krušne mrvice ili mljevene orahe,
ali u oba slučaja moramo dodati malo više šećera.
recept Branka Ognjenovića
Foto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju