Sastojci: kore za štrudlu 4 kom. maslac 0,05 kg piškote 8 kom. šumsko voće cca. 0,40 kg šećer 2 žlice vanilin šećer 1 vrećica sladoled od vanilije 4 kuglice tučeno slatko vrhnje 0,01 l prstohvat cimeta
Priprema: Pomoću bata za meso ili miksera, piškote pretvorimo u mrvice. Stavimo ih u posudu, pa dodamo šumsko voće, šećer, vanilin šećer i cimet. Sve lagano promiješamo. Kore za štrudlu stavimo na platneni ubrus, poprskamo maslacem i na koru uz rub stavljamo nadjev od šumskog voća. Omotamo kao savijaču. Stavimo u podmazan pleh i premažemo topljenim maslacem. Pečemo u pećnici na 160-180 stupnjeva desetak minuta (vrijeme pečenja ovisi o debljini). Kad je pečena, poslužimo toplu, rezanu ukoso da se vidi presjek. Poslužujemo uz dodatak sladoleda od vanilije, a ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet: Umjesto piškota, možemo koristiti i krušne mrvice ili mljevene orahe,
ali u oba slučaja moramo dodati malo više šećera.
recept Branka Ognjenovića
Foto: ThinkStock