Sastojci: jaja 4 kom. brašno 0,25 kg maslac 0,10 kg šećer 0,20 kg rogač mljeveni 0,125 kg griz pšenični 1 žlica cca. 0,02 kg mlijeko 0,10 l jabuke 4 kom. cca. 0,60 kg med cca. 0,10 kg

Priprema: Od brašna, jednog jajeta i jednog žumanjka, šećera i maslaca napravimo prhko tijesto. Pustimo da odstoji, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješamo s ostatkom šećera, mlijekom, jajima, grizom kako bismo postigli jednoličnu masu. Jabuke ogulimo, prepolovimo i odstranimo koštice. Tijesto razvaljamo i složimo u kalup za torte, uzdignemo stranice i u to nalijemo smjesu od rogača. Jabuke narežemo na ploške i posložimo. Stavimo u pećnicu na 170 (cca. 1 sat). Kad je pečeno, izvadimo i premažemo medom. Prilikom posluživanja, dodamo malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji. Savjet: Valja pripaziti da rogači ne budu užegli i jako gorki jer onda kolač dobije drukčiji okus od željenoga. Umjesto jabuke, mogu se koristiti i kruške. recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock