Sastojci: 1,2 -1,5 kg janjetine od plećke i vrata velika glavica luka 3-4 mrkve komad celerova korijena i lista komad peršinova korijena i lista sol, papar, list lovora
Meso očistiti od suvišne masnoće i narezati na veće komade. Na maslinovu ulju prepržiti glavicu luka prerezanu na dva komada. Na luk dodati mrkvu, celer, perπin, lagano promiješati, dodati meso te zaliti vodom dok meso nije pokriveno. Kad juha proključa, odstraniti eventualnu masnoću, posoliti, popapriti, dodati list lovora i ostaviti kuhati najmanje dva sata. Kad je juha kuhana, procijediti je kroz cjedilo. Poslužiti bistru juhu u koju smo ukuhali domaće rezance, a meso i povrće poslužiti poslije juhe.
Foto: ThinkStock
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.