Autor bloga Sweet Paul te istoimenog časopisa, Paul Lowe, počeo je kao stilist za hranu te izrađivao razne ukrase nakon što se sa 39 godina preselio iz rodnog Osla u New York. Danas je jedan od najutjecajnijih blogera i inspiracija mnogima, a njegovi recepti repliciraju se nebrojeno puta.  Ideje crpi iz norveške tradicije, od bake Mormor i tetke Gunnvor. Baš kao i ovaj recept za ukiseljeni grašak o kojem kaže: “U istoj tekućini može se kiseliti razno povrće. Ne bojte se eksperimentirati!” 

Slasni eksperimenti
Profimedia 

Ukiseljeni grašak šećerac
1 kg graška šećerca (u mahunama!)  
3 šalice vode  
4 žličice morske soli  
3 žličice mješavine začina za kiseljenje (sjemenke gorušice, piment, sjemenke korijandra, klinčići, zdrobljeni štapić cimeta, mljeveni đumbir, razmrvljeni lovorov list, pahuljice čilija)  
4 češnja češnjaka 
4 grančice svježeg kopra

Operite mahune graška i otkinite im vrhove. Sol rastopite u vodi. Na dno staklenke posložite začine i kopar, a na to grašak u mahunama. Prelijte tekućinom. Od plastične vrećice ispunjene vodom napravite ‘uteg’ koji će pritiskati grašak da ne ispliva na površinu. Prekrijte staklenku čistom krpom koju treba učvrstiti gumi­com. Staklenku držite na 18 do 24 stupnja tjedan do deset dana. Kad mahune budu dovoljno kisele, na staklenku stavite čvrst poklopac i spremite je u hladnjak.