Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle
20.02.2019. / 14:29

VINSKE VEČERI u KUHINJI Vinar u kuhinji & Francuski i vino

20.02.2019. / 14:29
20.02.2019. / 14:29

Edukativno – degustacijski projekt pod nazivom Abeceda finih zalogaja u suradnji sa zagrebačkim restoranom KUHINJA najavljuje nove vinske večeri, degustacije i edukacije: večere u 4 slijeda Vinar u Kuhinji u nazočnosti vinara, koji katkada i sami kuhaju u Kuhinji svoja omiljena jela - i vinske radionice-večere u četiri slijeda Francuski i vino, gdje prof. francuskog Marija Vukelić (Wset level 2) spaja francuska vina i francuske zalogaje uz zanimljive priče o vinskoj povijesti i sceni Francuske.


Na prvoj vinskoj večeri "VINAR U KUHINJI" gostovala je malena obiteljska vinarija SOKAČ iz Hrvatskog zagorja, s kojom su srušene predrasude o (kiselim) zagorskim vinima. Chef Kuhinje Dejan Davidović smislio je uz vinara Ivana Sokača zanimljiv jelovnik – bili su tu, između ostaloga, i puževi na burgundijski, pačja prsa s medom i posebna Dejanova varijanta štrudle uz Sokačev muškat žuti. U drugom izdanju „VINARA U KUHINJI“, u petak 22.veljače u 20 sati dolazi poznato vinsko ime – kutjevačka vinarija ADŽIĆ s novim berbama ne samo čuvenih graševina nego i izvrsnog rajnskog rizlinga i pinota sivog.

Izvor: Story

Na jelovniku će biti Jakobovih kapica, malo azijskoga štiha iz woka, tjestenina s NATURA tartufima uz poznatu Graševinu Hrnjevac 2017 i još ponešto... Chef Kuhinje Dejan Davidović, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem vina, uvijek rado smišlja sljedove uz vinske večeri. Zadnjih godinu dana radi u Kuhinji, restoranu koji je preuzeo njegov školski prijatelj, gdje, uz dnevna jela (i cateringe) koja odlično idu, žele podignuti i večernju ponudu restorana. U tom su smislu pokrenute i vinske večeri i edukacije, na kojima se nudi dodatni korak prema „fine diningu“ ... malo pomalo, u neopterećenom ritmu, jednom do dvaput mjesečno, Dejan pokazuje mnoga svoja kulinarska umijeća ciljanoj publici ljubitelja finih zalogaja - i radost kuhanja prenosi na svoje suradnike - i na goste.

Izvor: Story

AnchorUz klasične večeri s vinarima petkom, jednom mjesečno, ponedjeljkom događaju se mini hedonističke večere s francuskim vinima. U malenome društvu od desetak ljudi, tematski se kušaju vina jedne francuske regije ili tipologije vine, pa se dosada, uz uvodni pregled vina Francuske, kušalo u znaku Bordeauxa i Burgundije. U ponedjeljak 25.veljače u 19 sati tematska je večer šampanjaca i pjenušaca iz francuske regije Dolina Loire. Uz četiri francuska pjenušava vina, piće dobrodošlice bit će hrvatski pjenušac, a ponudit će se i jedan pjenušac iznenađenja za kraj degustacije. Na jelovniku će, uz klasični početak sa sirom brie, naći i francuski poznati sendvič „Croque monsieur“ , rižoto s kozicama, čokoladni desert ...

Više o vinskim večerama i svakodnevnim jelovnicima Kuhinje možete pratiti na:

Fb www.facebook.com/RestoranKuhinja/

IG www.instagram.com/restorankuhinja/

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader