Balde, simpatičan restoran tik do mora,nastavak je obiteljske tradicije koja posluje od 1985 godine, a na plaži Biograda na Moru svoja je vrata otvorio 2003. 'Poslujemo na jedini mogući način koji garantira uspjeh, a to je - obiteljski. Uz ugostiteljstvo bavimo se i uzgojem organskog voća i povrća ali isključivo za svoje potrebe i potrebe našeg poslovanja.  Kao objekt brze prehrane ne možemo se baviti pripremanjem hrane (umaci,tjestenine,rižota i sl.) već samo radimo sa sirovim i polugotovim jelima koje 'dovršavamo'. Kao mlade i inovativne ljude to nas je prilično ograničavalo jer smo silno željeli napredovati i izdvojiti se iz gomile. Tako da se ideja o sirovom i veganskom djelu zapravo nametnula sama', ispričao nam je vlasnik Davor Morožin, kojem uz bok stoji supruga Maja. Uz vegansku, zadovoljnim gostima nude i bezglutensku prehranu.
'Veganski dio je jako dobro prihvaćen od strane gostiju bilo da se radi zaista o veganima ili ljudima koji jednostavno žele isprobati nešto drugačije. U ponudi imamo doručak, ručak i večeru prilagođeno najrazličitijim ukusima i ljude zapravo najviše oduševi činjenica da bilo da preferirate meso, ribu ili si vegan ili imate celiakliju (čak i lchf i keto prehranu) iz našeg objekta možete izići siti i zadovoljan od predjela,glavnog jela pa do deserta', dodaju.
S nama su podijelili tri recepta za jela koja će vam sigurno postati jedna od dražih ovog ljeta.
Tri recepta koja će vas oduševiti ovo ljeto
Story 
BATAT S UMACIMA
Batat narezati pomoću spiralizatora na rezance te ga pržiti na biljnom ulju (najbolje palminom) na umjerenoj temperaturi kako ne bi izgorio. Nakon pečenja ocjedit ga, posuti himalajskom soli , te posuti svježe narezanim peršinom i timijanom (za spicy verziju može se dodati i kajenski papar ) .
VEGAN MAJONEZA
50ml aquafaba (voda koja ostane od kuhanja slanutka)
Nekoliko zrna slanutka
Žlica senfa
Prstohvat himalajske soli 
Žlica svježe iscjedenog soka od limuna
Malo bijelog papra 
200ml biljnog ulja
Sve sastojke osim ulja izblendati pomoću štapnog miksera te zatim postupno dodavati ulje dok ne dobijemo finu, sjajnu i gustu masu.
Tri recepta koja će vas oduševiti ovo ljeto
Story 
RAW SALSA 
ljubičasti luk prethodno kratko namakan u vodi
Češnjak 
Crvena paprika roga
Svježi peršin
Svježi bosiljak
Svježi origano 
Papar 
Himalajska sol
Nekoliko zrelih rajčica koje nije potrebno prethodno guliti
Sve sastojke izblendamo postupno dodajući po redoslijedu kako je zapisano, dobije se osvježavajući umak koji 3-7 dana možemo čuvati u hladnjaku i koristit ga kako bi obogatili i osvježili  okus svakog jela. Odlično se spaja s rezancima od tikvica,  raznim brusketama ,vegan burgerima i sl.