Javnosti je i dalje najpoznatija po naslovnoj ulozi u seriji ‘Buffy, ubojica vampira’, ali 42-godišnja glumica Sarah Michelle Gellar je posljednjih godina više posvećena kulinarskom biznisu nego glumi.

S prijateljicom Gijom Russo objavila je kuharicu ‘Stirring Up Fun With Food’ u kojoj se zalaže za kuhanje kao aktivnost u kojoj se možete zabaviti s djecom, a vodeći se tom idejom pokrenula je i brend Food­stirs, liniju organskih proizvoda za pečenje kolača kojom želi osvojiti svijet.

Kokice od cvjetače

Za 12 osoba:  
2 velike glavice cvjetače  
3 jušne žlice maslinova ulja  
1 žličica soli  
1/4 šalice ribanog parmezana ili prehrambenog kvasca (veganska zamjena za sir)

Priprema

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Cvjetaču razdijelite na komadiće veličine kokica i stavite u veliku posudu. Dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Posolite. Rasporedite začinjenu cvjetaču u jednom sloju na lim prekriven papirom za pečenje. Pecite dok cvjetača ne dobije zlatno-smeđu boju, odnosno oko 25 minuta. Pustite da se malo ohladi, potom pospite ribanim parmezanom.