Thomas Braseleret kuhao je za deset uzvanika koji su uživali u pomno osmišljenim slijedovima jela koja je pratilo i prestižan izbor vina. U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, služeni batlerima koje vila ima uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić uz ostale uzvanike ove prestižne večere.
Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomas Brasleret inače glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat u kojem savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikulutra.
Meni ove večeri bio je slijedeći:
Aperitiv: Šember Rose
Amuse bouche
-o-
Salata od hobotnice i paprike
Octopus and bell pepper salad
Sauvignon, Josić
- o –
Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljak
Roasted beef tartare / parmigiano / basil
Malvazija, Coronica
- o –
Riblja juha / šafran / češnjak
Fish soup / safran / garlic
-o-
Brudet Alhambra
Alhambra's brudet
Chardonnay Rosenberg, Krauthaker
-o-
Sporo pečen teleći file / škampi / bilje
Slow roasted veal filet / scampi / herbs
Crni Pinot, Korak
-o-
Kreacija oko smokve
Creation around the fig
Cuvee Bodren
-o-
Petits Four
Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih van Hrvatske. Njihovi sinkornizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Škola u kojoj se točn zn a pod kojim kutem i kako okrenuti bocu prema gostu, iznenadila je mnoge uzvanike večere kojima je ovo bio prvi put da su se susreli sa uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da i uz najukusnija jela odlično odgovara Jamnica kao odlično osvježenje ali i moderna kombinacije za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robustnim mjehurićima!
Službena Rajska rajčica, punoćom svojih okusa odlično je nadopunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi sa jednakom kvalitetom okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji. Slatke i šarene Bumblebee, sočne Sunstream, aromatične Campari, pikantne Harmony i delikatesne Grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata, koji se lakše uklapaju u užurbani životni stil.