Projekt Gooštiranje u Radničkoj već je postao tradicionalni program kojeg nekoliko puta godišnje Konzum priprema za kupce svoga flagship storea, Super Konzuma Radnička, svaki put s nekom drugom glavnom temom. Ovaj put tema je bila pivo i jela koja uz njega pašu, a u prezentacijama i degustacijama može se uživati još danas i sutra.

GOOŠTIRANJE U RADNIČKOJ Pivo i roštilj se vole
Filip Hofer 

'Gooštiranje simbolizora užitak, odnosno gušt, a mi smo ga ovaj put vezali za uživanje u pivu. Našim smo kupcima, uz poseban tematski katalog piva, i uživo željeli dodatno približiti veliku pivsku ponudu, s bogatim izborom najpoznatijih domaćih i svjetskih pivara, bilo da se radi o velikim brendovima ili manjim craft projektima', rekao je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.

GOOŠTIRANJE U RADNIČKOJ Pivo i roštilj se vole
Filip Hofer 

Naravno, uz pivo se uvijek vezuju fini zalogaji, pa je Konzum za kupce pripremio jela koja najbolje idu uz pivo, a koje im je u tri dana zanimljivih radionica približio vrhunski chef Marin Medak iz Rougemarina. Prvi dan pripremao je mini hamburgere, drugi dan je rezerviran za 'pulled pork' i rebarca, a zadnji dan uživat će se u pastrami sendvičima.

GOOŠTIRANJE U RADNIČKOJ Pivo i roštilj se vole
Filip Hofer 

'Okusi koja u sebi imaju dima, masnoće i kiseline najbolje pašu uz pivo. Zato sam za ovotjedno Gooštiranje odabrao jela koja su najbolji primjer toga. Jako bitno je da ta hrana bude izbalansirana s okusom piva. Što je pivo teže i u sebi sadrži više suhe tvari, to pivo više odgovara uz teža, odnosno masnija jela. Primjerice, kada jedete roštilj i uz njega pijete lager, osjetite da on 'klizi' niz grlo kao voda. Ako uz isto jelo pijete pale ale ili amber, bolje ćete osjetiti okus piva', objasnio je chef Marin Medak.

GOOŠTIRANJE U RADNIČKOJ Pivo i roštilj se vole
Filip Hofer 

Nakon što su kupci kušali piva i uživali u pripremljenoj hrani, bili su slobodni postavljati pitanja kako bi ta jela i u njihovoj kuhinji bila što posebnija.