• 3/4 šalice maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica kristal šećera 1 veliko jaje, na sobnoj temperaturi
    1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 i 1/2 šalica oštrog brašna
  • 3/4 šalice kakao praha
  • 1 žličica praška za pecivo
    1/8 žličice soli aroma metvice

za glazuru:

  • 10 dkg tamne čokolade
  • 8 dkg maslaca

Maslac dobro izmiksajte dok ne postane potpuno kremast. Dodajte šećer i miksajte na srednjoj brzini dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Povećajte brzinu i umiksajte jaja te ekstrakte vanilije i metvice. Prosijte brašno, sol i kakao prah te prašak za pecivo. Umiješajte suhe u mokre sastojke. Tijesto razdijelite na dva dijela. Svaki dio izvaljajte na debljinu od oko 6 mm. Držite u hladnjaku najmanje dva sata, maksimalno do dva dana (ako dulje ostavite tijesto u hladnjaku, obavezno ga pokrijte). Pećnicu zagrijte na 180 °C. Limove za pečenje obložite papirom za pečenje te režite okrugle kekse i stavljajte ih u lim. Pecite ih oko 10 minuta. Nakon pečenja dobro ih ohladite te potom umočite u glazuru od rastopljene čokolade i maslaca. Na sobnoj temperaturi ovi keksi mogu stajati oko pet dana.