Pobjednica druge sezone HTV-ova kulinarskog showa ‘Kuhan i pečen’, Varaždinka Tena Kovačić, od najranijeg je djetinjstva zaljubljenica u hranu i kuhanje. “Još ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila. Naravno, sada svaki čas čujem rečenicu: ‘A kad buš nam nekaj skuhala?’ Pobjeda mi je pokazala da moja strast za kuhanjem ipak nešto znači i da doma, kada kažu da sam fino skuhala, to ne govore iz pristojnosti”, kaže simpatična Tena. Studentica turističkog menadžmenta ne može dovoljno nahvaliti mentore iz showa, chefove Davida Skoku i Kristijana Misiraču, kao ni suca, chefa Toma Gretića. “Ima stvarno dobre prijedloge i komentari su mu na mjestu”, kaže Tena o Tomu.
SASTOJCI
janjeći kotleti
začinsko bilje
lisnato tijesto
crno vino
konjak
sol, papar
nasjeckana koraba
narov sok
tamna čokolada
tikvice
PRIPREMA
Janjeće kotlete otkostite, popaprite i posolite te obložite začinskim biljem. Umotajte u lisnato tijesto i pecite 20-ak minuta dok tijesto ne poprimi lijepu zlatnu boju. Za umak iskoristite kosti od kotleta, popržite ih na tavi te podlijte crnim vinom. Kosti izvadite i ostavite da se vino reducira. Umaku dodajte i konjaka, soli, papra te komadiće korabe i sok dobiven od zrnaca nara. Dalje reducirajte i na kraju dodajte malu količinu tamne čokolade. Reducirajte do željene gustoće i izvadite komade korabe. Tikvice razrežite po dužini na četiri dijela, lagano popržite na maslinovu ulju, posolite i popaprite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju