Pobjednica druge sezone HTV-ova kulinarskog showa ‘Kuhan i pečen’, Varaždinka Tena Kovačić, od najranijeg je djetinjstva zaljubljenica u hranu i kuhanje. “Još ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila. Naravno, sada svaki čas čujem rečenicu: ‘A kad buš nam nekaj skuhala?’ Pobjeda mi je pokazala da moja strast za kuhanjem ipak nešto znači i da doma, kada kažu da sam fino skuhala, to ne govore iz pristojnosti”, kaže simpatična Tena. Studentica turističkog menadžmenta ne može dovoljno nahvaliti mentore iz showa, chefove Davida Skoku i Kristijana Misiraču, kao ni suca, chefa Toma Gretića. “Ima stvarno dobre prijedloge i komentari su mu na mjestu”, kaže Tena o Tomu.

Pobjednički recept za janjetinu u dekici
Damir Senčar za HRT 

SASTOJCI

janjeći kotleti
začinsko bilje
lisnato tijesto
crno vino
konjak
sol, papar
nasjeckana koraba
narov sok
tamna čokolada
tikvice

PRIPREMA

Janjeće kotlete otkostite, popaprite i posolite te obložite začinskim biljem. Umotajte u lisnato tijesto i pecite 20-ak minuta dok tijesto ne poprimi lijepu zlatnu boju. Za umak iskoristite kosti od kotleta, popržite ih na tavi te podlijte crnim vinom. Kosti izvadite i ostavite da se vino reducira. Umaku dodajte i konjaka, soli, papra te komadiće korabe i sok dobiven od zrnaca nara. Dalje reducirajte i na kraju dodajte malu količinu tamne čokolade. Reducirajte do željene gustoće i izvadite komade korabe. Tikvice razrežite po dužini na četiri dijela, lagano popržite na maslinovu ulju, posolite i popaprite.