Tijekom izolacije mnogi su višak slobodnog vremena odlučili 'uložiti' u detaljno čišćenje doma, preuređenje životnog prostora, vježbanje, ali i čitanje knjiga i filmova za koje možda prije nisu imali vremena. Jedna od aktivnosti kojima se mnogi posvećuju je i - kuhanje. Nakon atletičarke Sandre Perković i RTL-ove voditeljice i novinarke Ane Miščević, za Story.hr tajne iz svoje kuhinje donosi domaća trendseterica i životna savjetnica Borna Kotromanić.

PASTA S LEĆOM I PATLIDŽANIMA (mogu se zamijeniti tikvicama ili drugim povrćem)

Sastojci

2 patlidžana
1 crvena paprika
400 g pelata
1 žlica pirea od rajčice
1/2 žličice čilija
2 žličice papričice
2 žličice kurkume
3 žličice tamari sosa
2 režnja češnjaka
100 g leće
2 žličice tahinija (pasta od sezamovih sjemenki u prodavaonicama zdrave hrane)
500 g integralnog tijesta

Postupak

Narezati patlidžane i papriku na male komadiće i pomiješati s ostalim sastojcima (osim tahinija i tijesta). Preliti sa 350 ml kipuće vode, staviti na srednju vatru i pustiti da proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti i na laganoj vatri kuhati jedan sat. Umiješati tahini i 10 min prije nego je leća gotova, procijediti pastu i pomiješati je s umakom. Dobar tek!