Tijekom izolacije mnogi su višak slobodnog vremena odlučili 'uložiti' u detaljno čišćenje doma, preuređenje životnog prostora, vježbanje, ali i čitanje knjiga i filmova za koje možda prije nisu imali vremena. Jedna od aktivnosti kojima se mnogi posvećuju je i - kuhanje. S time se slaže i 37-godišnja violončelistica Ana Rucner, koja je za Story.hr otkrila što to ona priprema svaki dan u posljednje vrijeme.
Kako nam je ispričala, Ana dane provodi svirajući, učeći sa 13-godišnjim sinom Darianom, ali i kuhajući. 'Pečemo pite svaki dan, dok još imam kora i kući', našalila se na samom početku razgovora, a onda u nastavku opisala jednostavan recept. 'Po želji napunite čime želite ili čime raspolažete trenutno u kućanstvu. Neke od mojih izbora su: naribana mrkva i batat s tunom, naribane jabuke i grožđice koje polijete medom, razni naribani sirevi, bilo koja salama ili po mogućnosti šunka sa sirom', otkrila nam je.
Nakon što odabere nadjev za pitu, slijedi postupak.
Na tavu koja ide u pećnicu stavim mrvicu maslinovog ulja. Zatim poslažete te napunjene kore ili tijesto za pitu, malo ih prelijete tim istim maslinovim uljem, Bogu hvala, mi imamo domaće, i to sve pola sata u pećnicu na 200 stupnjeva.
'Simpa je jer se možeš igrati i puniti kore po želji i onda to grickati kroz cijeli dan', zaključila je Ana, koja danima uživa upravo u tome.