Poznata domaća glumica Marijana Mikulić za sebe i svoje ukućane, kao i za drage goste, rado priređuje slasne obroke od nekoliko sljedova kojima teško itko može odoljeti. Nabavlja isključivo prirodne namirnice na tržnici i od malih OPG-ova. Velika je pobornica zdrave hrane pa često priprema sirove torte, ali i dobar komad mesa. Za StoryGourmet osmislila je meni od četiri jela, među kojima je i ova zdrava juha, idealna za dane u karanteni.

Krem juha od bundeve i korjenastog povrća po receptu Marijane Mikulić
Profimedia 

Sastojci

500 g muškatne ili hokaido bundeve

2 veće mrkve

1 korijen i listovi peršina

2 glavice luka

komad celera

sol, papar

bučino ulje za ukrašavanje

Priprema

Nasjeckano povrće stavite u lonac s vodom i kuhajte dok ne omekša. Sve dobro izblendajte, dodajte malo maslaca te posolite i popaprite po ukusu. Poslužite s nekoliko kapi bučina ulja.