Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga – kako novih proljetnih namirnica tako i novih kuharskih imena, ideja i svijetlih primjera ljudi koji pokreću nove valove gastronomske evolucije u Hrvatskoj i šire.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
promo 

Među prvima smo imali privilegij zaviriti u zagrebački restoran Mano a naš chef Gregorio Mannucci je od talentiranog 27-godišnjeg chefa Matije Bogdana doznao zašto se vratio iz londonskog Ledburryja i čime će uzdrmati zagrebačku gastronomsku scenu. Chef Josean Alija za čiju je kuhinju legendarni chef Paul Bocuse rekao da je jedna od najboljih s kojima se susreo u životu, u intervjuu našem chefu Anti Udovičiću otkriva da je iznimno fokusiran na svoj identitet, ali i svjestan da je ono što on sada radi avangarda, te da voli preuzimati rizik.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
promo 

 Uoči dugo očekivanog otvorenja chef Bernard Korak premijerno nam je spremio jela iz svog novog restorana, te nam opisao svoju viziju i filozofiju kuhinje koja se bazira na lokalnim okusima. Zlatko Gall istražio je splitsku tradicionalnu kuhinju i njene moderne dekonstrukcije, chef Marin Rendić otkriva svoj proljetni meni, a naš chef Ivan Pažanin dimljenog pivca.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
promo 

Novi broj donosi i praktični vodič za branje šparoga te autorske recepte chefova StoryGourmet tima sa šparogama, graškom, jajima i janjetinom. Otkrivamo i sve blagodati potočarke, a glumica Marijana Mikulić spremilanam je svoj omiljeni proljetni meni. Slastičarka Tea Mamut pripremila je sjajne kolače bez glutena, intervjuirala je kolegicu Žakline Troskot koja slavi deset godina slastičarnice Amelie, a Ljupka Gojić svog pastry chefa Jurja Klepića. Posjetili smo vinariju Voštinić Klasnić, a prije pandemije bili na Madeiri te u putopisu donosimo klasične portugalske deliciije.