Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Odgađate vjenčanje? Donosimo vodič s korisnim savjetima kako to učiniti bez

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Pomoć u ovoj neočekivanoj situaciji su savjeti profesionalaca koji će zasigurno i osobno svakom paru ponuditi najpraktičnije savjete i rješenja

Izvor: Unsplash

Situacija s koronavirusom snažno utječe na promjene u svijetu vjenčanja te prisiljava mladence čiji se datum vjenčanja približava da donesu odluku o odgađanju ili čak otkazivanju vjenčanja. A ta odluka nije nimalo laka i jednostavna. Pomoć u ovoj neočekivanoj situaciji su savjeti profesionalaca koji će zasigurno i osobno svakom paru ponuditi najpraktičnije savjete i rješenja kako bi kroz ove
uzburkane vode plovili sa što je moguće manje problema i dvojbi. Jer, kako vaši uzvanici tako i svi profesionalci vezani na vaše vjenčanje jedino što žele je vidjeti vas sretne na dan vjenčanja bez obzira da li će se ono odgoditi za koji tjedan, mjesec ili čak godinu dana.

A korisni savjeti su:

1. Nastojte biti praktični, smanjite emocije na minimum. Razgovarajte s partnerom i užim krugom obitelji te ukoliko se odlučite na promjenu datuma vjenčanja kontaktirajte organizatora vjenčanja ili osobe vezane na mjesto proslave vjenčanja.

2. U razgovoru s profesionalcima razgovarajte o svim mogućnostima, novim terminima, uvjetima, slušajte njihove preporuke, ideje i savjete.

3. Važna stavka (osim novog datuma) su i financije, od pologa koji ste uplatili do novih troškova koji se mogu nametnuti. Slušajte, pitajte, pronađite optimalno rješenje i ne zaboravite – ove promjene potiču ljude na razumijevanje i uvažavanje emocija.

Izvor: Unsplash

4. Pri promjeni datuma ili otkazivanju vjenčanja krenite s obavještavanjem vaših uzvanika. Telefonski poziv i e-mail obavijest su najbolji način komuniciranja. Ukoliko imate određen novi datum vjenčanja obavijestite svoje goste i oko te informacije, posebno ukoliko određeni broj vaših uzvanika dolazi iz udaljeneijih krajeva.

5. Na pitanje ‘A što dalje?’ najbolji odgovor će vam dati vaš organizator vjenčanja ili osoba koja je na mjestu održavanja vjenčanja zadužena za vaš dan. Kreirajte korak po korak plan, obavite komunikaciju sa svim davateljima usluge – fotografom, glazbom, oko najma vjenčanice, slastičarem… svim osobama s kojima imate sklopljen ugovor, dogovor ili rezerviran datum.

6. Oko odabira novog datuma razmislite o ponuđenim datumima od strane mjesta proslave vjenčanja, o vašim (osobnim i profesionalnim) planovima za određene nove datume, o mogućnostima vaših obitelji i o tome da li se i ostali čimbenici vašeg vjenčanja mogu prilagoditi promjeni.

7. Nastojte biti praktični – planirali ste proljetno vjenčanje, možda je trenutak da razmislite o zimskoj bajci. Razmislite o vjenčanju petkom, nedjeljom ili na neki od praznika.

Izvor: Unsplash

8. Osim telefonom komunicirajte i e-mailom. Sve potvrde moraju biti i napismene.

9. Imajte razumijevanja što su već neki i budući termini zauzeti. Imajte razumijevanja za parove čije je vjenčanje planirano prije vašeg da su u prednosti promjene datuma. Budite prilagodljivi.

10. Ukoliko još niste kreirajte web stranicu vašeg vjenčanja. Objedinite sve informacija kako bi svi vaši uzvanici bili upućeni o svim informacijama na jednom mjestu.

11. Razmišljajte o detaljima koji vas isunjavaju, o vrstama cvijeća, temi vjenčanja, samoj ceremoniji…

12. Ukoliko ste se odlučili otkazati vjenčanje budite spremni na neke financijske gubitke ne samo oko vjenčanja već i oko možda rezerviranog bračnog putovanja.

13. Zahvalite. Partneru, obitelji, uzvanicima ali i svim pojedincima koji sudjeluju u reorganizaciji vašeg vjenčanja. Ta se gesta cijeni i pamti, daje motivaciju u planiranju i realiziranju novog datuma vjenčanja. Sretno!

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader