Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

10 savjeta kako planirati vjenčanja od doma

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Kako ne bi sve bilo tako crno i bez perspektivno donosimo vam male savjete o tome što to možete planirati i pripremati za vaše vjenčanje iz sigurnosti i udobnosti vašeg doma

Izvor: Unsplash

Nije prošlo puno vremena od kada ste se zaručili i zakoračili u čarobni svijet planiranja vlastitog vjenčanja? I odjednom, doslovno preko noći sve je stalo? Niste jedini. Na žalost, svijet vjenčanja se u svakoj svojoj karici sučio s velikim problemima uzrokovanim koronavirusom, izolacijama, zabranama rada i uvođenjem (obaveznog i važnog) socijalne distance. Što ima veliki utjecaj na mladence diljem svijeta koji su ovih dana planirali započeti sa slatkim pripremama vjenčanja. A kako ne bi sve bilo tako crno i bez perspektivno donosimo vam male savjete o tome što to možete planirati i pripremati za vaše vjenčanje iz sigurnosti i udobnosti vašeg doma. Jer na taj način osim što ćete kroz pozitivniju prizmu gledati na bližu budućnost u prilici ste i ostvariti vrijedna kontakte s oragnizatorima vjenčanja, fotografima, restoranima, mjestima održavanja vjenčanja, cvjećarima… te na vrlo kreativan i koristan način i započeti s pripremama vlastitog vjenčanja.

Naš je savjet – budite pozitivni, pitajte, otkrivajte, planirajte i veselite se vašem vjenčanju. Mi se od srca veselimo svakom budućem vjenčanju!

1. Otvorite web stranicu za vaše vjenčanje

Sada kada se veliki dio komunikacijei poslovanja preselio na online idealno je vrijeme da i vi kreirate web stranicu za vaše vjenčanje. Ona će predsatvljati centralno mjesto svih informaciaj vezanih uz vaše vjenčanje, služit će vama budućim maldencima ali i svim vašim uzvanicima. Više o ovoj temi napisala je i stalna suradnica časopisa Story vjenčanja – Martina Rakić, organizatorica vjenčanja. Saznajte više ovdje

2. Organizirajte vaš Pineterst

Sada nema izgovora da nemamo dovoljno vremena za uređenje jedne od najpoularnijih platformi za ljubitelje vjenčanja – Pinteresta. Odlično je vrijeme za otvoriti profil ukoliko još niste, te pročistiti prikupljene fotografije. Uredite galerije, uklonite ono što ne pripada vašoj ideji o vašem vjenčanju, inspirirajte se. Upravo će vam ovo pružiti jasniju sliku što želite za svoje vjenčanje.

3. Razmislite o listi darova

U kućnoj izolaciji zasigurno se susrećete i s brojnim praktičnim pitanjima vezanim uz svakodnevno kuhanje, održavanje doma i odjeće. Možda vam upravo svakodnevne situacije pruže asocijaciju kako bi bilo dobro imati pekač za kruh, super glačalo ili savršene šalice za uživanje u toplim napicima. Kreirajte listu darova!

Izvor: Unsplash

4. Plesna škola? Virtualna? Zašto ne!

Provodite li vrijeme u izloaciji zajedno s partnerom razmislite o tečaju plesa, bez obzira koiko ste inače odlični plesači. Pretražite online usluge virtualnih plesnih satova i krenite. Osim što ćete na plesnom podiju na dan vjenčanja zablistati ovo je i dobar razlog za svakodnevnu tjelovježbu. A za one željne zabave – preko video poziva u plesnu zabavu uključite i svoje komove, roditelje, braću i sestre. Vjerujte, oduševite će se.

5. Pripremite listu omiljenih skladbi

Kako bi vaši usavršeni plesni koraci imali savršenu podlogu odličan je savjet da vrijeme izolacija iskoristite i za pripremu play liste. Vjerujte, koliko god izgleda jednostavno, ovaj zadatak može uzeti prilično vremena, a sada je to upravo ono što imate! Uz play listu kreirajte i onu NO play listu. Pojednostavit ćete komunikaciju s potencijalnim bendovima i DJ izvođačima kada krenete s pripremama i uživo.

6. Vrijeme za strateške planove

Ostanite u kontaktu s vašim organizatorom vjenčanja. Također ukoliko još nemate organizatora vjenčanja – potražite ga. Jer ti su ljudi vrhunski profesionalci koji će vam pomoći u svakom elemntu planiranja i realiziranja vašeg dana iz snova. Uz njih će biti lakše kreirati strateški plan, a sigurno je da će vas i obasipati s puno podrške što j eu ovim nesigurnim vremenima izuzetno važno.

7. Kušajte jelovnike

I dok su još uvijek moguće dostave hrane dostavnim službama krenite s kušanjem kako malih tako i onih nešto većih zalogaja. Kušajte kolače ali i torte. N ataj ćete način, opušteni u svome domu, stvoriti sliku o tome što vam se posebno sviđa i čije bi zalogaje voljeli imati i na vašem vjenčanju.

Izvor: Unsplash

8. Zavjeti, riječi zahvale…

Više nema izgovora. Odličan je trenutak za pisanje nekoliko riječi zavjeta ali i zahvale. Kako vašem partneru na dan vjenčanja, tako i obitelji, kumovima i prijateljima. Također s nekoliko riječi zahvale vi možete zahvaliti i svima koji vas podržavaju u ovim zahtjevnim vremenima. Obostrana pažnja je izuzetno važna.

9. Krenite u potragu za savršenom vjenčanicom

Svjesni smo da se vjenčanica mora vidjeti uživo, pa pobati, pa prilagoditi kako bi bil abaš po vašoj mjeri. Ali do trenutla kada ne možete krenuti u omiljenu potragu krenite u onu virtualnu. U časopisu Story vjenčanja također smo puno pisali o modnim trendovima pa ako vam je kiosk uz put nabavite i primjerak Story vjenčanja. Na brojnim stranicama možete i više naučiti o stilovima haljina i savjetima koji modeli odgovaraju kojem tipi građe. A web stranice dizajnera i modnih brendova divan zu izvor inspiracije, a upravo je inspiracija ono što trenutno i najviše trebamo. Uživajte!

10. Brinite o sebi

Izuzetno važno za svaku buduću mladenku je briga o samoj sebi. I pri tome ne mislimo samo na njegu kose i tijela već na ukupni wellbeing. Vježbajte, meditirajtem prakticirajte jogu, zdravo kuhajte, spavajte, uživajte u malim trenucima, smijte se, plešite… I ne zaboravite – svi smo zajedno u ovoj situaciji.

Najčitanije

Najnovije

loader