Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Nevenda Rendeli Vejzović: 'Kako od konzerve tune napraviti jestivi obrok'

Autori I.G. Autori N.R.
Autori I.G. Autori N.R.

Recept za sve

Izvor: Instagram

U dugim danima izolacije koji traju već neko vrijeme, mnogi ne znaju što bi sa sobom pa utjehu traže u kuhinji. Da je sada pravo vrijeme za istraživanjem novih okusa i eksperimentiranju nekih novih jela, dokazuju brojne domaće zvijezde koje aktivno s pratiteljima dijele recepte njihovih omiljenih obroka. Jedna od njih je i Nevena Rendeli Vejzović, koja otkriva kako od konzerve tune napraviti ukusno jelo - Spaghetti tuna.

Sastojci

Maslinovo ulje 

Češnjak

Peperoncini 

Sušene rajčice

Šaka cherry rajčica 

1 do 2 slana inćuna

1 dcl bijelog vina

Špageti

Tuna

Mozzarella 

Parmezan

nevena rendeli vejzović Izvor: Privatni album

Postupak

Kako bi od onih konzervi tune napravili jestivi obrok, sav trud ide prije dodavanja te iste konzerve u jelo. Na tavu stavljamo, kao u svim talijanskim receptima, maslinovo ulje, češnjak i peperoncini. Za ovaj recept, dodat ćemo i sušene rajčice ako imate, šaku cherry rajčica prepolovljenih na pola i jedan do dva slana inćuna. 

Kada kuhinja zamiriši, dodajemo 1 dcl bijelog vina, a u isto vrijeme kuhamo špagete. Zadnje dvije, tri minute kuhanja, tjesteninu vadimo iz vode i bacamo u umak. U tavi završavamo kuhanje i dodajemo tunu. Po potrebi, dodajemo u umak vodu, u kojoj su se kuhali špageti. Na kraju dodajemo još malo maslinovog ulja i serviramo s mozzarellom i parmezanom. 

Dobar tek!