Kao i mnogi Hrvati tijekom izolacije i bivša HRT-ova voditeljica, 38-godišnja Nevena Rendeli Vejzović više je vremena posvetila kuhanju. Svom suprugu Maku i njihovo troje djece, dvoipolgodišnjim blizankama Marom i Leom, i jednogodišnjom Vitom, Nevena voli kuhati zdravo pa se kroz tjedan na njihovom stolu obavezno nađe i jednostavna, ali ukusna krem juha od brokule koja sadrži dosta vitamina i minerala. Donosimo vam recept koji je podijelila samo za Story. hr.
'Želja nam je zadržati okus, minerale i vitamine iz brokule. To će nam uspjeti ako brokulu kuhamo u kipućoj vodi', naglašava Nevena. Brokula je inače namirnica koju možemo nabaviti u gotovo svako doba godine, svježu ili smrznutu, a bogata je i antioksidansima. Sa samo 34 kalorije u 100 grama, ovo je idealno dijetalno povrće, puno vitamina C, vitamina A, riboflavina, kalcija, magnezija, željeza, fosfora i kalija.
Sastojci:
1/2 kilograma brokule.
Maslinovo ulje
Sol
Priprema:
Kada voda zavrije u loncu i kad 'balončići' počnu ludo divljati u nju stavite narezane cvjetove brokule. Posolite. Tako kuhate tri do pet minuta. Osjetiti ćete da je brokula gotova kada žlicom lagano možete prepoloviti komade.
Brokulu izvadite van i stavite je odmah u blender. Da vam juha ne bude pregista dodajete vodu u kojoj se sama brokula kuhala jer u istoj je ostao okus juhe. Izblendate. Dodajete vodu do željene gustoće.
Kad je juha gotova vraćate je u lonac i dodajete maslinovo ulje po želji. Gotovo. Recept ne može biti jednostavniji.
Dobar tek!