Dolazi toplije vrijeme, a s njime i sve blagodati namirnica koje nam priroda nudi. Toga je svjesna i tenisačica Donna Vekić koja se okušala u spravljanju ukusnog i jednostavnog tarta s jabukama. Autor recepta je chef Nicolas Lambert koji je, kaže, ovaj recept naučio na samom početku karijere. Da je našoj sportašici kulinarski pothvat uspio potvrdio je i sam Nicolas rekavši kako priželjkuje 'da igra tenis upola dobro koliko Donna zna kuhati'. 'Nije uopće bilo teško. Samo treba malo strpljenja za rezanje jabuka na tanko-tanko!', otkrila nam Donna i dodala kako je kolač jako fin. 

Instagram Tart od jabuka Donne Vekić

Sastojci za tijesto:

  • 150 grama maslaca
  • 90 grama šećera
  • 250 grama brašna
  • 30 grama sitno mljevenih badema
  • 1 jaje
  • 1 gram cimeta u prahu 
  • 1 gram soli

Za nadjev:

  • 100 grama meda
  • 100 grama maslaca
  • 1 gram cimeta
  • 2 grama soli


Priprema:

Umiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte usitnjene bademe, sol i cimet. Dodajte jaje i na kraju umiješajte brašno. Izvaljajte tijesto na debljinu od tri milimetra i napravite tart od promjera otprilike 30 centimetara. Zatim pripremite nadjev. Sve sastojke izmiješajte na umjerenoj vatri. Narežite jabuke koliko je potrebno da prekrijete tart. Prelijte s umakom netom prije stavljanja u pećnicu ugrijanu na 160 stupnjeva. Pecite oko sat vremena. Ovaj kolač doći će do pravog izražaja ako mu pri posluživanju dodate sladoled. Dobar tek!

STORY RECEPT Tart od jabuke ima same riječi hvale Donne Vekić
Instagram