Dolazi toplije vrijeme, a s njime i sve blagodati namirnica koje nam priroda nudi. Toga je svjesna i tenisačica Donna Vekić koja se okušala u spravljanju ukusnog i jednostavnog tarta s jabukama. Autor recepta je chef Nicolas Lambert koji je, kaže, ovaj recept naučio na samom početku karijere. Da je našoj sportašici kulinarski pothvat uspio potvrdio je i sam Nicolas rekavši kako priželjkuje 'da igra tenis upola dobro koliko Donna zna kuhati'. 'Nije uopće bilo teško. Samo treba malo strpljenja za rezanje jabuka na tanko-tanko!', otkrila nam Donna i dodala kako je kolač jako fin.
Sastojci za tijesto:
- 150 grama maslaca
- 90 grama šećera
- 250 grama brašna
- 30 grama sitno mljevenih badema
- 1 jaje
- 1 gram cimeta u prahu
- 1 gram soli
Za nadjev:
- 100 grama meda
- 100 grama maslaca
- 1 gram cimeta
- 2 grama soli
Priprema:
Umiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte usitnjene bademe, sol i cimet. Dodajte jaje i na kraju umiješajte brašno. Izvaljajte tijesto na debljinu od tri milimetra i napravite tart od promjera otprilike 30 centimetara. Zatim pripremite nadjev. Sve sastojke izmiješajte na umjerenoj vatri. Narežite jabuke koliko je potrebno da prekrijete tart. Prelijte s umakom netom prije stavljanja u pećnicu ugrijanu na 160 stupnjeva. Pecite oko sat vremena. Ovaj kolač doći će do pravog izražaja ako mu pri posluživanju dodate sladoled. Dobar tek!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju