Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Zagrebačke lokacije idealne za fotografiranje

Autor Danijela Goreta
Autor Danijela Goreta

Sve nas je razveselila vijest da tople proljetne dane ipak možemo provoditi na otvorenom, a koliko nam je svima nedostajala "sloboda", uvjerila se influencerica i youtuberica Maša Zibar.

Izvor: Instagram

Iako je naš glavni grad stradao zbog razornog potresa te je malo ranjen, i dalje je graciozan. Zagreb je istodobno tako velik i tako malen. Nudi bezbroj mogućnosti i u njegovim šarolikim ulicama lako se možemo izgubiti promatrajući sve njegove ljepote. Ne čudi stoga što Maša koristi zagrebačke trgove, skrovite zelene oaze i užurbane ulice kao kulisu svojih fotografija.

Premda sa svojim mnogobrojnim pratiteljima na društvenim mrežama dijeli svakodnevne trenutke, postoje i oni - možda ne tako osebujni, ali jednako važni - kojima puni baterije. Kave s prijateljicama uvijek su odličan ispušni ventil jer, kako se kaže, to je često jedina terapija koju trebamo. Nakon što ih zbog epidemiološke krize nije mogla vidjeti i zagrliti nekoliko mjeseci, takvi su trenuci dobili puno veće značenje. Osim za razgovore i smijeh, ti su susreti idealna prilika za još jednu stranicu u njezinu fotodnevniku.

Izvor: Privatni album

Toplo vrijeme idealan je izgovor za ručak na otvorenom. Umjesto na terasi, Maša za ručak bira njoj draga mjesta u gradu. Primjerice, ispred Hrvatskoga narodnog kazališta - čiju ljepotu nije mogla uništiti ni prirodna katastrofa.

Iako već neko vrijeme uživamo u novostečenoj slobodi, podsvjesno se mnogi boje njezina ponovnog oduzimanja. Ako do sada nismo imali razloga češće potegnuti za kamerom na pametnom telefonu, sada ga itekako imamo. Za čuvanje novih uspomena Maša je odabrala telefon Samsung Galaxy S20 Ultra, koji joj je uvijek pri ruci i bez kojega nikad ne izlazi iz kuće.

- Drago mi je što mogu isprobati puni potencijal kamere izvan stana. A koja je bolja lokacija za to od centra našega prekrasnog Zagreba? - govori.

Čuvar njezinih uspomena može se pohvaliti 100x digitalnim zoomom, a zahvaljujući prednjoj kameri od 12 MP te onoj širokokutnoj od 108 MP, stvorit će fotografije koje će rado pogledati i za nekoliko godina. Osim toga, novi flagship podiže videozapise na novu razinu uz 8K rezoluciju koja bilježi svaki detalj, pa se Maši ponekad čini kao da neke trenutke iznova proživljava.

Izvor: Privatni album

Budući da zbog prirode posla uglavnom radi od kuće, Maša zna koliko je važno da je producirani sadržaj vrhunske kvalitete. Galaxy S20 Ultra omogućuje jasniji videozapis od bilo kojega drugog pametnog telefona na tržištu uz značajku Super Steady 2.0, sa stabilizacijom videozapisa i AI analizom pokreta. S obzirom na kombinaciju vrhunskog uređaja i zanimljivoga, originalnog sadržaja, ne čudi što je Maša jedna od najboljih youtuberica na našim prostorima.

Novi Samsung nudi golemi prostor za pohranu - 128 GB unutarnjeg i 1 TB vanjskog prostora uz micro SD karticu, tako da se ne mora brinuti o spremanju velikih datoteka ili aplikacija.

Baš poput Maše, svi smo jedva dočekali stvarati nove uspomene koje ćemo ovjekovječiti fotografijama i videozapisima jer, ako smo išta iz ove situacije naučili, to je da nijedan trenutak ne smijemo uzimati zdravo za gotovo.

Izvor: Privatni album

Sadržaj je kreiran u produkciji native studija Adria Medije Zagreb u suradnji sa Samsung Hrvatska  i u skladu s vizijom AMZ premium brendova.