Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Što nikako ne smijete napraviti na razgovoru za posao

Autor Cosmopolitan.hr
Autor Cosmopolitan.hr

Znamo da želite ostaviti najbolji mogući dojam i baš zato ovo nipošto ne smijete učiniti!

Izvor: Profimedia

Prema portalu Cosmopolitan.hr ovo su četiri stavke koje izbjegavajte prilikom dolaska na razgovor za posao. 

Doći nepripremljeni.

Prije nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vas se dojmilo, kao i konstruktivne primjere kako biste doprinijeli razvoju firme.

Neprikladno se obući.

Činjenica je da u današnjem svijetu odijelo doista čini čovjeka. Zapravo, htjeli mi to priznati ili ne, oduvijek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi dojam i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbjegavajte prekratke suknje i haljine, duboki dekolte, napadne boje i uzorke, kao i izražajan make-up.

Kasniti.

Ne samo da nemojte zakasniti, već se pobrnite da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije dogovorenog vremena. Ako ne poznate najbolje dio grada u koji idete na razgovor za posao, na vrijeme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u prometu. Bolje da ste tamo i sat ili dva ranije, nego i minutu prekasno.

Kritizirati bivše kolege.

Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili netko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših suradnika ostavit ćete dojam djetinjaste i nezrele te neprofesionalne osobe. Na ovakva pitanja najbolje je odgovarati diplomatski, s dozom poštovanja prema bivšim kolegama, iskustvu i radnom mjestu. 

Najčitanije

Najnovije

loader