Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako do usluge koja će vam promijeniti život

Autor Ma.D.

Mnogi ne žele razmišljati o teškim temama, situacijama i nezgodama koje bi se potencijalno mogle dogoditi, no to ne znači da ste, ako o njima ne razmišljate, na njih imuni. Nažalost, život je nepredvidiv i nikad ne znate što vas čeka.

 Izvor: Unsplash

Ne trebate biti pesimistični i misliti negativno, ali dobro je u svakom trenutku biti spreman na situacije za koje, koliko god teške bile, možete vrlo brzo pronaći rješenje.

Znamo da nikoga pretjerano ne vesele zdravstvene teme te da nam je svima vjerojatno zajedničko minimalno znanje o zdravstvenom osiguranju. Ako nešto i znamo, onda su to zasigurno dvije stvari - da ih ima mnogo i da su nam sva ista.

Kad malo zagrebete ispod površine, dođete do spoznaje da to baš i nije tako. Iako je u konceptu zdravstvenih osiguranja mnogo izraza i koncepata koje gotovo nikada ne koristite u stvarnom životu te su zbunjujući pa ne čudi što biste jednostavno izbjegli ovu temu, pravila su ipak jasna.

 Izvor: Unsplash

No trebali biste imati na umu da zdravstveno osiguranje ide u korist vašeg zdravlja, zdravlja vaše obitelji, ali i utječe na vaše financije. Kad znate kako ono funkcionira i kad ste svjesni činjenice da osiguranje može značiti golemu razliku između skupih pogrešaka i mira, lakše ćete posložiti svoj plan i iskoristiti ga na najbolji način.

Zašto imati zdravstveno osiguranje?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, povući ćemo paralelu s dodatnim osiguranjem za auto. Oni koji imaju dodatno osiguranje znaju o čemu govorimo i prepoznaju prednosti, a oni koji nemaju, sigurno su se našli u situacijama kad su pomislili kako bi bilo sjajno da ga imaju. Vrlo je jednostavno, bolje se osjećamo kada znamo da smo sigurni i da smo pokriveni, ako nam zatreba. A nikad ne znate kad će vam zatrebati jer kad je riječ o zdravlju, nismo svi jednaki. Neki od nas imaju manje, a neki više sreće, odnosno netko je skloniji lomovima ili bolestima od drugih. 

Možda još imate otpor prema osiguranju pa ćete reći da je dodatno ulaganje i izdvajanje novca u ovu svrhu – preskupo i nepotrebno te da vam dodatno osiguranje ne treba jer ga nikad nećete koristiti ili da ćete se jednostavno nositi s problemima neovisno o njihovoj težini, na svoj način, kao i dosad. 

Kako bilo, nije loše znati da dodatno zdravstveno osiguranje osigurava viši standard i veći opseg prava zdravstvene zaštite u odnosu na standardnu zdravstvenu zaštitu i prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 Izvor: Unsplash

 Prednosti health4me Premium programa su:

  • korištenje usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama, bez dugog čekanja termina
  • privatno liječenje u renomiranim zdravstvenim ustanovama, kod odabranih liječnika
  • prema preporuci liječnika možete koristiti zdravstvene usluge do ugovorenog limita u privatnim ustanovama
  • MedEasy servis za vas organizira korištenje usluga kod ugovornih partnera u zemlji i inozemstvu
  • ako niste sigurni u dijagnozu, možete koristiti drugo liječničko mišljenje, a pokriće vrijedi u cijelom svijetu.

Osnovni paket uključuje basic pakete Nezgoda i Zdravlje Plus osiguranje, a sadrži pecijalističke preglede, dijagnostičke i laboratorijske pretrage - do limita. Svrha osiguranja je da vas štiti u slučaju potrebe. To znači da u slučaju oboljenja idete na onoliko specijalističkih pregleda i dijagnostičkih obrada prema indikaciji, sve do limita, kako biste bolest na vrijeme dijagnosticirali i započeli liječenje.

Za one koji se žele preventivno brinuti o svome zdravlju, često u ponudama osiguranja postoje ekskluzivni preventivni programi. Osmišljeni su radi balansiranja vašeg fizičkog i psihičkog stanja. Ako se, primjerice, odlučite za optimalni fit4life program, možete birati između četiri različita programa:

 Izvor: Unsplash

  • Classic program uključuje sistematski pregled - birate želite li klasični sistematski pregled u poliklinici ili pak u udobnosti partnerskog wellness hotela
  • Fitness - vježbanje u partnerskom fitness studiju
  • Relax - boravak u hotelu s noćenjem i wellness uslugama
  • Food - prema izboru paketa savjetovanje s nutricionistom, analiza sastava tijela i izrada plana prehrane ili test intolerancije uz savjetovanje s nutricionistom.

Koje je osiguranje najbolje za vas?

Nisu sva osiguranja osmišljena jednako te ono što odgovara vama, možda neće odgovarati vašem prijatelju ili članu obitelji. Procijenite svoje potrebe i zdravstvenu situaciju prije potpisivanja police. Izdvojite malo vremena kako biste utvrdili koje su to vaše potrebe jer tako možete uštedjeti tisuće kuna.

Birajte mudro

Ne postoji pravi plan za sve i upravo zato Merkur osiguranje nudi toliko različitih varijacija na temu zdravstvenog osiguranja gdje ćete sigurno pronaći baš ono što vam odgovara. Preporučuje se usporediti prednosti zdravstvenih osiguranja kako biste pronašli ono koje najbolje odgovara vašim potrebama. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Sadržaj je kreiran u produkciji native studija Adria Medije Zagreb u suradnji s tvrtkom Merkur osiguranje i u skladu s vizijom AMZ premium brendova.

Magazin

Royals