Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

DROBLJENAC Desert po ukusu Bojane i Enesa Vejzovića

Autor A.S.
Autor A.S.

Jednostavno i fino

Izvor: Story

'Starci kuhaju' - nova je to 'rubrika' koju je još za vrijeme karantene na svom Instagram profilu pokrenula domaća glumica Bojana Gregorić Vejzović. Osim što voli pohvaliti svojim specijalitetima, zna i pokazati čemu je vješt njezin suprug Enes, kojemu, kako se čini, 'leže' deserti. Ovoga puta radi se o drobljencu s jagodama i trešnjama. 

SASTOJCI:

Osim jagoda i trešanja (možete koristiti i neko drugo bobičasto voće), sastojci koji su vam potrebni za smjesu su:

10 dkg brašna

10 dkg bademovog brašna

10 dkg maslaca

6 žlica šećera

1 prašak za pecivo

PRIPREMA:

Najprije voće posložite u namašćenu posudu za pečenje. Zatim je pomiješajte i rukama umijesite sastojke za smjesu te od smjese napravite  grudice koje ćete  prosuti  po voću i sve zajedno staviti peći na 200 stupnjeva na pola sata. Kada smjesa porumeni, drobljenac je gotov, a kad se malo ohladi, možete ga poslužiti samog ili sa sladoledom.

Najčitanije

Najnovije