Glumica Drew Barrymore jako voli kuhati, a ujedno je i plemenita duša koja rado pomaže drugima. Te dvije strasti spojila je u jednu na svom profilu na Instagramu, gdje je održala live u sklopu Taco Tuesdaya, a prikupljenih milijun dolara donirala je organizaciji No Kid Hungry, koja se u vrijeme epidemije koronavirusa brine o tome da sva djeca u SAD-u imaju dovoljno hrane u izolaciji. “Istodobno smo se sjajno zabavili, uživali u odličnoj hrani te učinili nešto korisno i dobro. Zato mi je sve ovo bilo toliko važno”, rekla je Drew koja je pripremila tacose od kozica s tri umaka.
Sastojci
1 žlica ulja
450 g očišćenih kozica
1 paketić začina za tacose
¾ šalice vode
12 kukuruznih tortilja
Priprema
Klasičan topping: šalica salate narezane na trakice, ¾ šalice salse Pico de gallo, ¾ šalice avokada narezanog na kockice, limeta narezana na kriške
Ljuti topping: ¾ šalice zelene salse, ½ šalice ukiseljenog luka, ¼ šalice sitno nasjeckanih jalapeño papričica, limeta narezana na kriške
Bogati topping: šalica narezane salate, ¾ šalice naribanog cheddar sira, ¾ šalice crvene salse, ¾ šalice guacamole umaka, ¾ šalice kiselog vrhnja, ¼ šalice nasjeckanoga ljubičastog luka, 2 žlice nasjeckanog lišća korijandra, 1 narezana limeta, chili umak
Ugrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kozice te ih pržite oko minutu i pol. Umiješajte začine i vodu te pustite da zavrije. Smanjite temperaturu i kuhajte tri do pet minuta. Napunite tacose i poslužite s jednim od tri toppinga.