Minja Bogdanovski, food blogerica koja je prije 10 godina pokrenula svoj blog o hrani i receptima, sada broji preko 200 tisuća pratitelja. Upravo ona, iz iskustva, zna da je ljeti u kuhinji pravi pakao, a pogotovo kada u njoj moramo boraviti satima i nakuhavati i peči složene recepte. Slasticu je toliko jednostavno napraviti da je nekad 'lakše i brže napraviti kolač nego dobru fotografiju' napisala je ispod fotografije na Instagramu.

 Za kolač će vam biti potrebni sljedeći sastojci: 

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 ml mlijeka
  • 70 ml ulja
  • 200 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 400 g očišćenih višanja
  • 50g komadića čokolade

Prvo je potrebno uključiti pećnicu na 220°C, a zatim u posudu postepeno dodavati jaja i šećer koja ćete pritom umutiti. Dodajte mlijeko i ulje i nastavite mutiti. Posebno sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte prethodnoj smjesi i zatim nastavite mutiti. 

Protvan veličine 20 x 30 cm premažite maslacem ili margarinom pa nasipajte pola pripremljene smjese. Stavite smjesu u pećnicu da se peče oko četiri minute. Kada prođe manje-više pet minuta, izvadite protvan i po smjesi rasporedite polovinu višanja i posipajte polovinom ukupne količine čokoladnih mrvica. Preko toga ponovno nasipajte ostatak smjese i ponovite postupak višnjama i čokoladom i vratite u pećnicu, ali temperaturu smanjite na 200°C.

Kolač izvadite nakon 16-18 minuta. Ako možete odoljeti mirisu, ostavite da se kolač ohladi nakon čega ćete ga posipati šećerom u prahu. Kolač se može poslužiti i uz kuglicu sladoleda. Iako je vječni klasik upravo s višnjama, bobičasto voće možete kombinirati po želji.