Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Vis na repeat!

Autor Jelena Budimlić
Autor Jelena Budimlić

Vodimo vas na gastro turu kroz impresivnu unutrašnjost otoka Visa

Izvor: privatna arhiva

Vis je posljednjih godina postao pravi destinacijski hit, kako među stranim gostima, tako i među domaćim. U ova čudna pandemijska vremena ovaj magičan otok predstavlja pravu ljetnu oazu mira i relakasacije. Osim magičnih uvala i plaža šteta je ne posjetit unutrašnjost otoka, uživati u brojnim vinogradima i maslinicima, kušati autentične autohtone proizvode kojih na Visu ne manjka, piše Elle.

Donosimo vam MUST SEE listu mjesta koje vrijedi posjetiti.

GOSTIONICA AERODROM

Ovo kultno mjesto, smješteno u Pliskom polju, pružit će vam zvuk cvrčaka, debelu hladovinu i čašu dobro rashlađene vugave. Šarmatno mjesto, koje dobilo ime po savezničkom aerodromu, nezaobilazna je destinacija koja privlači brojne posjetitelje te nudi odlična vina, a osim toga možete uživati u hladnim platama i komadu domaće viške pogače.

Izvor: privatna arhiva

KONOBA MAGIĆ

Nekih desetak kilometara od viške luke, poviše uvale Stončica smjestila konoba zanimljivog imena. Obiteljsko imanje okruženo impresivnim vinogradom i poljem lavande pravo je gastro iskustvo i pun pogodak na proputovanju otokom. Osim peke koja je kako bi rekli Dalmatinci “za prste polizat” možete kušati cvjetove tikvica punjene kozjim sirom i slanim inćunima prženim u tempura. Mi smo bili oduševljeni, vjerujem da ćete i vi.

Izvor: privatna arhiva

Konoba ROKI՜S

U središnjem djelu otoka, u Pliskom polju smjestila se još jedna konoba koju vam odmah pri izlaska s trajekta preporuče. Roki’s je obiteljska tvrtka osnovana 1991. godine kao nastavak 200-godišnje obiteljske tradicije proizvodnje vina. Početkom 1980-tih obitelj Roki među prvima u Hrvatskoj počinje flaširati svoja vina i prodavati ih po restoranima i dućanima, uglavnom po Splitu i Zagrebu. Osim nezaobilaznih peka koje su skoro pa zaštitni znak otoka, ovdje možete, u sklopu obiteljskog restorana, uživati u okusima vina sorte Vugava koju proizvodi sam vlasnik.

loader