Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Pun Mjesec u Vodenjaku: Dramatična iznenađenja

Autor sensa
Autor sensa

Intenzivan puni Mjesec u Vodenjaku koji nam stiže 3. kolovoza donosi svijest o nužnim promjenama duboko ukorijenjenih obrazaca ponašanja, no one se neće dogoditi preko noći

Izvor: Shutterstock

Vodenjak pomaže da odluke donosimo glavom, ne srcem

Prava veza, blagoslovljena povezanost – tema je ovoga punog Mjeseca u Vodenjaku, koji odražava svjetlost Sunca u Lavu. On govori o kretanju izvan stvari koje u našim životima potiču odvojenost te o podizanju na višu razinu, koja traži povezanost, odnos pun ljubavi s neizmjernom raznolikošću života, piše Sensa

Kao fiksni znak, Vodenjak je sklon pristupati životu više iz glave nego iz srca. A katkad je ta sposobnost odvajanja od vlastitih osjećaja pravi dar. Kad "zumiramo" da bismo vidjeli širu sliku, često donosimo bolje odluke – i za sebe, i za veće dobro.

No nevolja s punim Mjesecom u Vodenjaku jest ta da ljudsko ponašanje i emocije nikad nisu samo logični. Čak i ako razumijemo da se svijet ne okreće oko nas, dio nas i dalje osjeća potrebu za tim (barem na neko vrijeme) – a sa Suncem u Lavu tu je čežnju nemoguće ignorirati. Polarnost Vodenjaka i Lava odnosi se na integriranje vlastitog individualnog identiteta u kolektiv.

Dobre stvari dolaze onima koji znaju čekati

 Ono što ovaj puni Mjesec čini izazovnim jest to što su u kvadratu s Uranom u Biku i Mjesec i Sunce, pa je moguć snažan otpor. Obrasci ponašanja toliko su duboko i čvrsto ukorijenjeni da će biti potreban golem napor, možda čak i čudo, da se napokon razbije taj krug.

Uran je (uz Saturn) vladar Vodenjaka, a njegov je moto "očekujte neočekivano". I tako, Uran je nepredvidljiv, Vodenjak voli kršiti pravila, a Lav i Sunce biti viđenima – ta kombinacija ovaj puni Mjesec čini iznimnim i mogla bi donijeti dramatična iznenađenja, ali i uznemirenost.

Ipak, jasno je da se nešto mora promijeniti. Usklađivanjem sa silama promjene, umjesto da im se opiremo, stječemo moć usmjeravanja Uranove, katkada kaotične energije, na mnogo svrsishodnije, pozitivne načine.

Drugi vladar Vodenjaka, Saturn, u opoziciji je s Merkurom u Raku i daje nam zadatak da ustanovimo je li ono na što trebamo usmjeriti svoj fokus neki osobni ili pak politički problem.

Iz vida se pritom ne smije ispustiti kvadrat između Jupitera u Jarcu i Marsa u Ovnu, koji podsjeća da ne treba srljati jer se taj proces ne može požurivati te da dobre stvari dolaze onima koji znaju čekati i, još važnije, koji u međuvremenu rade u korist njihova ostvarenja. Osvještavanje toga što treba mijenjati moglo bi biti iznenadno, ali promjene koje će ono nadahnuti neće se postići preko noći jer Mjesec, Sunce i Uran u fiksnim su znakovima.

Odlično vrijeme za meditaciju i manifestiranje

No i ovako izazovan i intenzivan puni Mjesec može se dobro iskoristiti jer ovo je moćno vrijeme za manifestiranje ako znate upotrijebiti energiju koju donosi. Prije svega, isključite na neko vrijeme svoje uređaje – i isključite se, odmaknite se od kaotičnog svijeta i jednostavno budite, odmorite se, opustite, duboko dišite.

Potom umirite svoj um: nađite mirno i tiho mjesto na kojemu možete biti sami. Nježno dišite kroz nos i izdišite kroz usta. Udišite uz afirmaciju da u vaše tijelo ulazi mir, a izdišite uz afirmaciju da vaše tijelo napuštaju strah, brige i loše misli. Time ćete u svoj život pozvati mir i spokoj – nešto što je svima nama itekako potrebno u ovoj izazovnoj godini.

Izvor: Profimedia

Ovan

Vama nije važno s kim s družite: kad god se ohrabruje individualnost, vi savršeno pristajete u to! Ipak, za ovog punog Mjeseca čak i prijateljstva najslobodnijeg duha mogli biste osjećati kao sputavajuća. Budite sigurni da ostavljate dovoljno prostora za ostale.

Bik

Radite li dugo na ostvarenju nečega, može se dogoditi da zaboravite što je izvorno bio vaš cilj. Ovaj će vam puni Mjesec pomoći da ponovno dobijete perspektivu, ali neće vam obnoviti motivaciju. No "fejkanje do ostvarenja" više ne pali, zato morate naći nešto čime ćete se baviti sa srcem i dušom.

Blizanci

Ovaj će vam puni Mjesec pobuditi zahvalnost (možda i malo nostalgije) za sva vaša eklektična iskustva. No mogli biste osjećati i da ste pomalo zapeli. Zasad morate na najbolji način iskoristiti trenutačne okolnosti tako da dajete najviše od sebe bez obzira na to gdje se našli.

Rak

Vjetrove promjene sad osjećaju svi, no dok se neki lakše savijaju kako vjetar puše, vama bi moglo biti teže nositi se s time. U vrijeme ovog punog Mjeseca nemojte se bojati zatražiti potporu drugih ljudi ili se osloniti na nju.

Lav

Svjetla životne pozornice nisu vam strana, ali tijekom ovog punog Mjeseca mogli biste privući neželjenu pozornost. Način na koji vas sada vide drugi u sukobu je s vama najugodnijom slikom o sebi. Bi li to mogla biti prilika da otkrijete svoju skrivenu stranu?

Djevica

Timski rad ostvaruje rad iz snova! A za ovog punog Mjeseca kolektivni "san" na kojem radite blizu je da postane stvarnost. Ipak, završne radove mogle bi vam poremetiti iznenadne promjene. No neka vas to ne zabrinjava – sve je to dio procesa.

Vaga

Osobno je političko. Ipak, često se čini lakšim u svojim društvenim kontaktima izostaviti vruće društvene teme. Ali, u vrijeme ovog punog Mjeseca izbjegavanje kontroverznih tema možda neće biti moguće. Hoćete li prekinuti konverzaciju ili stvoriti sigurno ozračje koje nudi potporu i omogućuje dijalog?

Škorpion

Događa se sudar svjetova! Možda volite da su vam javni i privatni život odvojeni, ali za ovoga punog Mjeseca mogli bi biti preblizu za vaš ukus. U vezama se sučeljavate s vlastitim kontradikcijama. Suočavanje s njima umjesto izbjegavanja samo vas može učiniti snažnijima i mudrijima.

Strijelac

Vi ste za to da se svakom priznaju zasluge – što je mnogo lakše kad se dogodi da ste upravo vi ta osoba s najvećim, najsjajnijim idejama. A u vrijeme ovoga punog Mjeseca vjerojatni su bljeskovi ingenioznih ideja.

Jarac

Marljiv se rad isplati – a vi zaslužujete uživati u plodovima svoga truda. No iako se s pravom ponosite svojim postignućima, za ovoga punog Mjeseca manje ste vezani za materijalne pokazatelje svog uspjeha. Zapravo, mogli biste sve više osjećati da su vam teret.

Vodenjak

Volite iznenađivati druge – no tijekom ovoga punog Mjeseca mogli biste iznenaditi i sami sebe. Vaše emocionalne reakcije vjerojatno nisu ono što ste očekivali. Pitanje je trebate li dati oduška tim osjećajima ili ih zadržati za sebe.

Ribe

Često se osjećate kao da ste u ovom svijetu, ali ne i njegov dio. A u vrijeme ovoga punog Mjeseca osjećate toliko da ćete se možda željeti skriti od ostatka svijeta.

Izvori: astrology.com; universallifetools.com; refinery29.com

Najčitanije

Najnovije

loader