Piše Sensa.hr
Sastojci:
1 ½ šalica natopljenih indijskih oraščića
1/2 šalice vode
prah kapsule jednog probiotika s većom količinom bakterija
Dodatno:
1 žlica soka od limuna
1 do 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
1/2 žličice luka u prahu
po želji češnjak u prahu
prstohvat soli
šaka nasjeckanog vlasca i kopra
Priprema:
Natopite indijske oraščiće u vodi u koju ste dodali prstohvat soli ili himalajske soli. Nakon nekoliko sati bacite vodu. Oprane i ocijeđene oraščiće prebacite u blender i pomiješajte sa svim sastojcima osim vlasca i kopra. Miksajte do fine kremaste smjese.
Dodajte prah probiotika i pomiješajte drvenom žlicom. Smjesu prebacite u steriliziranu posudu i ostavite da fermentira 12-24 sata na toplom mjestu.
Sljedećeg dana u smjesu dodajte svježe bilje. Promiješajte i pohranite u hladnjaku. Namaz poslužite uz svoje omiljene krekere.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.