Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Holivudska zvijezda hrvatskih korijena: 'S ekipom popijem puno rakije'

Autor Danijela Goreta
Autor Danijela Goreta

Kanadska glumica podrijetlom iz Hrvatske Stana Katić najavljuje treću sezonu akcijske serije ‘Odsutnost’ u kojoj glumi hrabru agenticu FBI-a. O izazovima s kojima se suočila igrajući tu ulogu, kao i zašto pije puno rakije na setu, govori iskreno u intervjuu

Izvor: Profimedia

Stani Katić, kanadskoj glumici podrijetlom iz Hrvatske, odlično pristaju uloge snažnih žena. Nakon što se proslavila igrajući detektivku Kate Beckett u popularnoj seriji ‘Castle’, dokazala je to novom ulogom u seriji ‘Odsutnost’ (Absentia) u kojoj glumi Emily Byrne. Priča je to o agentici FBI-a koja nestane tijekom potrage za jednim od najozloglašenijih ubojica iz Bostona i proglase je mrtvom. Šest godina poslije ipak je pronađena, ali se ne sjeća ničega što se dogodilo. Vraća se na posao i prihvaća život koji je potpuno drukčiji od onoga kakav je imala prije nestanka. Treća sezona serije vodi je na opasno putovanje daleko od Bostona, što će zapravo biti veliki test tijekom kojeg će morati naučiti ponovno vjerovati ljudima, voljeti, ali i shvatiti kamo pripada nakon svega što je proživjela. Više o liku Emily, njezinim izazovima tijekom treće sezone i atmosferi na setu otkrila nam je Stana u intervjuu.

Stana Katic Izvor: Profimedia


Story: Opišite novu sezonu u samo tri riječi.

Probuđena, osnažena i divlja.

Story: Jesu li izazovi sada više emocionalni ili fizički?

U ovoj sezoni Emily mora spasiti Nicka, oca svoga djeteta. Na neki je način majčina dužnost zaštititi dobrobit svoga sina i zbog toga mora Nicka vratiti živog i zdravog. Dakle, cijelo je putovanje u trećoj sezoni fizički puno napornije.

Story: Poželite li imati neke osobine glavne junakinje?

Lijepo je glumiti takav lik. Općenito se divim ljudima poput nje koji znaju iščitati svaku situaciju, čak i kada su u opasnosti ili pod utjecajem adrenalina. Fascinirana sam time. Emily je vrlo smirena, čak i kada se nalazi u ekstremnim situacijama ili je u opasnosti. Divim se njezinoj smirenosti.

Story: Odakle Emily crpi snagu?

Mislim da njezina snaga dolazi iz ljubavi, da ju je Warren, kad je bila mala, volio te je u nju usadio sjeme sigurnosti i omogućio joj širenje te ljubavi na ljude u njezinu životu. To je moja pretpostavka. Kada dijete dobije toliku ljubav, može se suočiti sa svime u životu.

Story: Bi li Stana bila dobra agentica?

Ne, bila bih užasna! Agenti FBI-a su brzi, jasni i temeljiti. Da sam agentica, vjerojatno bih kukala što se moram baviti papirologijom i samo bih tražila način da se zabavim. Mislim da bi neki drugi glumci iz serije bili bolji agenti od mene.

Story: Što nam možete reći o novim likovima u ovoj sezoni?

Svidjet će vam se Geoff iako je vrlo nestašan čovjek, ali to je dio njegove čari. Tako je i s Josette. Gledatelji će se sigurno bojati Rowene, ali postoji nešto magnetično u njoj što će ih privlačiti. Zanima me kako će ih publika doživjeti.

Story: Kako Emily podnosi situacije u kojima se sada nalazi?

Ona crpi snagu iz onoga što je okružuje. Više se ničega ne boji. Možda se prije nije bojala, ali imala je traume. Sada joj one idu u korist i iz njih crpi energiju. Nezaus­tavljiva je.

Stana Katic Izvor: Profimedia

Story: Koji vam je dio priče iz ove sezone bio najzanimljiviji?

Divno mi je bilo gledati Flynna kako odrasta. On je još dječak, pomalo je zbunjen zbog svih događaja u njegovu i životu njegove obitelji, ali ponio se kao muškarac. Do kraja sezone doznat ćemo kako je Flynn sin svoje majke.

Story: Kakav je osjećaj biti dio ovako uspješne serije?

Dobar je osjećaj znati da ste pronašli svoju publiku. Imate i podršku TV kuće koja vam je dala priliku ispričati priču, pogotovo priču poput ove. Puno smo ljubavi unijeli u ovaj projekt. Od glumaca do ekipe iza seta osjeća se ljubav koju svi ulažemo u ovo.

Story: Je li se i glumačka postava razvijala uz seriju?

Kao što likovi imaju svoju povijest, tako je imaju i glumci. Razumijemo rutine i ono što je drugom glumcu potrebno da izvuče najbolje iz sebe. Svi glumci u seriji daju sve od sebe. Mislim da bi svi trebali toliko ulagati u svaki projekt, ali to nije uobičajeno. Zbog zajedničke povijesti raspolažemo određenom brzinom koja nam daje prednost i točno znamo što želimo stvoriti. Svatko od nas zna koja mu je uloga i što taj dan treba napraviti. Nema praznog hoda.

Stana Katic Izvor: Profimedia

Story: Koju vam je scenu bilo najteže snimiti?

Najteža scena dosad bila je borbena sekvenca u prvoj epizodi jer smo imali samo jednu priliku da sve snimimo. Cijela borba bila je specifična, dobro odrađena i dobro postavljena. Uz sve to morate voditi računa o kameri.

Story: Kako slavite dobar dan na setu?

Ekipa je sjajna i silno se zabavljamo na snimanju. Ova nam je treća sezona i na okupu je 85 posto originalnoga glumačkog postava. Dakle, na kraju snimanja imamo mini tulume. Okupimo se u kafiću ili restoranu, plešemo, pjevamo, smijemo se... To radimo i na kraju snimanja svake sezone. Budući da snimamo u Bugarskoj, popijemo jako puno rakije, nekoliko čašica. Grlimo se, pustimo koju suzu i svatko ode svojim putem.

Story: Kada bi serija prerasla u film, biste li pristali glumiti u njemu?

Mislim da je naša serija na mnogo načina slična neovisnom filmu. Snimamo je kao da je riječ o filmu. Ponekad se čini kao da snimamo tri filma u jednoj sezoni. Kada bismo razvili priču koja će odgovarati svakom liku, mislim da bi to bilo vrlo zabavno. Već se sada dobro zabavljamo!

Story: Kako zamišljate Emily na kraju serije?

Voljela bih da Emily bude sretna u vlastitoj kož, da se osjeća snažno i žestoko. Želim da bude nesputana i ponosna na sebe.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije