Volite kestene ali i lješnjake? Ova je poslastica savršeni spoj ovih plodova, izvor energije, zalogaj sreće u prohladnim jesenskim danima. Donosimo recept za ukusni tart.
Tijesto:
300 g brašna
žličica praška za pecivo
100 g šećera u prahu
100 g maslaca
70 g mljevenih lješnjaka
Nadjev:
400 g kesten pirea
150 g maslaca
4 jaja
100 g šećera
šaka narezanih lješnjaka
2 vrećice vanili šećera
malo cimeta
Dekoracija:
100 g kuhanih kestena
malo limunovog soka
šaka prženih lješnjaka
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i šećerom, dodajte komadiće maslaca i umijestite tijesto koje potom zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji oko sat vremena. Za pripremu nadjeva otopite maslac te umiješajte šećer, vanili šećer i malo cimeta. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka, pomiješajte žumanjke s kesten pireom te putrom. Od bjelanjaka mikserom umutite čvrsti snijeg te dodajte u nadjev. Tijesto razvaljajte te prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Tijesto izbodite viljuškom na nekoliko mjesta, pecite oko deset minuta u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva. Dodajte nadjev te pecite još oko pola sata. Ispržite nasjeckane lješnjake, nasjeckajte kuhane kestene te rasporedite po vrhu tarta. Dodajte malo soka limuna, po želji ribane tamne čokolade ili šećera u prahu. Poslužite uz čašu mladog vina ili toplog čaja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.